Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Mushroom Mix Blue teljes spektrumú gombakivonatokat tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő 100 ml

Játék

Ár:
10.990 Ft
9.990 Ft
Megtakarítás: 1.000 Ft
Az akció időtartama:
2023. 05. 01. - 2023. 06. 30.
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 200
Várható szállítás: 2023. június 05.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS063
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A Life Spirit Mushroom Mix Blue folyékony étrendkiegészítő a cukoranyagcserét kedvezően befolyásoló Gyapjas tintagomba (Coprinus comatus), közönséges süngomba (Hericium erinaceus), és fahéj (Cinnamomum verum) teljes kivonatának jól átgondolt kombinációja. Szintetikus adalékot, tartósítószert, hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Cukorbetegek is fogyaszthatják.

A LIFE SPIRIT MUSHROOM MIX BLUE gombakivonat a legmodernebb, EU elvárásoknak legmesszebb menően eleget tevő gyártástechnológiával készül, teljes egészében Magyarországon! Az ultrahangos kivonatolás alacsony hőmérsékleten, kíméletes, ám hatékony eljárás. Miáltal a gomba valamennyi hatóanyagát, kiemelt, eredeti mennyiségében és arányaiban lehet megőrizni a végtermékben.

Kinek javasolható a Life Spirit Mushroom Mix Blue folyékony étrendkiegészítő fogyasztása?

A Life Spirit Mushroom Mix Blue folyékony étrendkiegészítő beiktatása az étrendbe kedvező hatással lehet a cukorháztartásra. Elsősorban a II. típusú cukorbetegségben, de inzulinhatást fokozó képessége okán inzulinnal kezelt I. típusú cukorbetegségben is előnyös lehet. Cukorbetegség kockázatával élők számára, megfelelő étrend mellett hozzájárulhat a vércukoringadozás mérsékléséhez. Mi által lassíthatja a szövődmények, tünetek és panaszok megjelenését. A betegség korai fázisában annak előrehaladását lassítja. A közönséges süngomba hatóanyagai pedig a cukorbetegség idegi szövődményeit lassíthatják és csökkenthetik.

Hogyan védik az egészséget a Life Spirit Mushroom Mix Blue összetevői?

Bár a „gyógygomba” kifejezés nem hivatalos, és hatóságilag javasolt dózis nincs megállapítva, ma már tudományos vizsgálatok százai bizonyítják a gombákban levő, egészségre kedvező hatású anyagok jelenlétét. A gyógygombák kutatása jelentős lemaradásban van a gyógynövényekhez képest, de korunk egyik legdinamikusabban fejlődő tudománya.

A gyapjas tintagomba (Corinus comatus) komatin[1] mellett természetes kobalt és vanádiumtartalmával[2] csökkenti a vércukrot. Ezt az inzulinhatás erősítésével, illetve a Glukóz Tolerancia Faktor serkentésével éri el. Egy egészen frissen publikált tanulmány a diabéteszes vesebetegség enyhítésében is hatásosnak találta[3]. Ezáltal a vérben levő cukor sejtek általi felhasználását segíti elő. Ezt kiválóan egészíti ki és erősíti a közönséges süngomba (Hericium erinaceus) α-glukozidázgátló[4] hatóanyagai, melyek a cukrok vérbe jutását lassítják több támadásponton is: lassítják a cukrok emésztését, felszívódását, sőt a májban a cukrok keletkezését egyéb tápanyagokból (glikoneogenezis)[5]. Továbbá ezek a hatóanyagok nem okoznak hypoglikémiát. Így e két gomba hatóanyagai mind a cukorfelszívódás, mind a cukorfelhasználás oldalán kedvezőek a cukorháztartásra. A közönséges süngomba (Hericium erinaceus) továbbá egyedülálló természetes tárháza az idegszövetet tápláló és védő hatóanyagoknak (kilenc féle hericenon és az erinacenin)[6]. Bizonyítottan lassítják az idegsejtek és idegszövet számos okból fellépő degenerációját. Köztük a cukorbetegség egyik legrettegettebb szövődményének a diabéteszes neuropátia (ideggyulladás) jelentkezését és előrehaladását. A fahéjolaj állatkísérletekben[7] és humán vizsgálatokban[8] is csökkentette a vizsgált alanyok vércukrát. Igaz, eddig nem sikerült azt az egyetlen hatóanyagot kimutatni, amiért ez felelős lenne. Ez a hatás a fahéjolaj valamennyi összetevőjének együttes hatásának tűnik, amennyiben fokozza a zsírsejtek[9] és az izomsejtekben. Ez[10] utóbbi hatását némi késleltetéssel, a kúra második hetétől regisztrálták.

A glicerin, mint természetes anyag, ami minden emlős szervezetében jelen van szinte ideális vivőanyag a gombák teljes kivonata számára. Mind a szerves, mind a szervetlen összetevők oldódnak benne. Könnyen keveredik víz alapú italokkal is (pl. tea, gyümölcslé, stb.), ami tovább növeli a gombakivonatok fogyaszthatóságának kényelmét. Kellő koncentrációban kiváló természetes tartósítószer. Nagy vízelvonó képessége miatt sem baktériumok, sem mikroszkópikus élesztőgombák, sem vírusok nem képesek megélni benne. Bár íze nagyon édes, nem cukor, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. Egyetlen hátránya, hogy nagy adagban egyéni érzékenység szerinti hasmenést okozhat. Akárcsak a méz.

A Life Spirit Mushroom Mix Blue folyékony étrendkiegészítő természetes, egymás hatásait kiegészítő-erősítő hatóanyagok jól átgondolt kombinációja a cukoranyagcsere étrendi támogatására

TUDJON MEG TÖBBET A GYÁRTÁS-TECHNOLÓGIÁRÓL ÉS A GOMBA TERMÉKEKRŐL 

Mit tartalmaz a Life Spirit Mushroom Mix Blue?

A Life Spirit Mushroom Mix Blue folyékony étrendkiegészítő kizárólag természetes összetevőket tartalmaz.

Hatóanyag 5 ml napi adagban NRV % a napi adagban
Hericium erinaceus (közönséges süngomba) teljes kivonata 700 mg NA
Coprinus comatus (gyapjas tintagomba) teljes kivonata 170 mg NA
Cinnamomum verum (fahéj) teljes kivonata 1 mg NA

NRV% = hivatalosan előírt napi beviteli referenciaérték hány százalékát fedezi
n.a. = nem alkalmazható; napi beviteli referenciaérték nincs előírva

További összetevők: természetes glicerin.

A Life Spirit Mushroom Mix Blue alkalmazása és adagolása

Naponta 1 x 5 ml (egy mellékelt mérőpohár vagy egy teáskanál) átlagos testsúlyú felnőtt számára elégséges. Ezt fogyaszthatja önmagában, vagy ízlés szerinti tetszőleges italban elkeverve. Bármely napszakban, de előnyös a napi főétkezést megelőzően elfogyasztani. Tartós fogyasztásra alkalmas készítmény.

A Life Life Spirit Mushroom Mix Blue tárolása és eltarthatósága

Eredeti csomagolásában, szobahőn, napfénytől, sugárzó hőtől, nedvességtől biztonságos helyen tárolva hatása a csomagoláson feltüntetett lejárati ideig szavatolt. Felbontását követően hűtőtárolása javasolt, fagyasztása tilos. Felbontását követően egy hónap alatt elfogyasztandó! Kisgyermekektől elzárva tárolandó.

Lehetséges mellékhatások és figyelmeztetések

A Life Spirit Mushroom Mix Blue folyékony étrendkiegészítő korlátlanul fogyasztható étkezési gombák teljes kivonatát tartalmazza. Toxikus vagy egészségre káros, szintetikus adalékokat nem tartalmaz. Káros mellékhatások eddig nem ismertek. Ismert gomba allergiában szenvedők számára a készítmény kerülése ajánlott. Várandós, szoptatós anyák és kisgyermekek részére ismeretek hiányában nem ajánlott. E gombák – és hatóanyagaik – fogyasztása csökkentheti a vércukrot.

A javasolt adagot ne lépje túl! Túladagolása ozmótikus hasmenést okozhat. A hasmenés csillapítása tüneti szerekkel nem javasolt: minél hamarabb ürül ki a fölösleges glicerin, annál hamarabb szűnnek a panaszok.

Antidiabetikus kezelés mellett a vércukor fokozott figyelemmel történő monitorizálása javasolt. Szükség lehet az antidiabetikus gyógyszerek adagjának módosítására. Amit csak a kezelőorvos tájékoztatását követően, az ő előírásai alapján szabad megtenni!

A Life Spirit Mushroom Mix Blue egy étrendkiegészítő. Az étrendkiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és egészséges életmódot. Ahogyan nem helyettesítik a szakorvosi ellátást. Nem szolgálnak betegségek diagnosztizálására vagy kezelésére.

Kiszerelés

100 ml

____________________

Tudományos hivatkozások:

[1] - Ding Z. Y. et al: Hypoglicaemic effect of comatin, an antidiabetic substance separated from Coprinus comatus broth, on alloxan-induced diabetic rats; Food Chemistry 2010 vol. 121, issue 1, pages 39-43

[2] - Guangtian Zhou, Chunchao Han: The co-effect of vanadium and fermented mushroom of Coprinus comatus on glycaemic metabolism; Biol Trace Elem Res. 2008 Jul;124(1):20-7.

[3] - Zheng Gao, Deyin Kong, Wenxin Cai, Jianjun Zhang, Le Jia: Characterization and anti-diabetic nephropathic ability of mycelium polysaccharides from Coprinus comatus; Carbohydr Polym. 2021 Jan 1;251:117081

[4] - Seul Ki Lee et al.: Characterization of α-glucosidase inhibitory constituents of the fruiting body of lion’s mane mushroom (Hericium erinaceus); Journal of Ethnopharmacology 262:113197 /July 2020

[5] - Bin Liang, Zhengdong Guo, Fang Xie and Ainong Zhao: Antihyperglycemic and antihyperlipidemic activities of aqueous extract of Hericium erinaceus in experimental diabetic rats; BMC Complement Altern Med. 2013; 13: 253.

[6] - Puei-Lene Lai, Murali Naidu, Vikineswary Sabaratnam, Kah-Hui Wong, Rosie Pamela David, Umah Rani Kuppusamy, Noorlidah Abdullah, Sri Nurestri A Malek: Neurotrophic properties of the Lion's mane medicinal mushroom, Hericium erinaceus (Higher Basidiomycetes) from Malaysia;  Int J Med Mushrooms, 2013;15(6):539-54. doi: 10.1615/intjmedmushr.v15.i6.30.

[7] - Kleefstra N, Logtenberg SJ, Groenier KH, Bilo HJ.: Cinnamon in glycaemic control: systematic review and meta analysis. Cinnamon in glycaemic control: systematic review and meta analysis.; Clin Nutr. 2012 Oct;31(5):776;

[8] - Rajadurai Akilen, Amalia Tsiami, Devasenan Devendra, Nicola Robinson: Cinnamon in glycaemic control: Systematic review and meta analysis;

[9] - K J Jarvill-Taylor, R A Anderson, D J Graves: A hydroxychalcone derived from cinnamon functions as a mimetic for insulin in 3T3-L1 adipocytes; J Am Coll Nutr. 2001 Aug;20(4):327-36.

[10] - Thomas P J Solomon, Andrew K Blannin: Changes in glucose tolerance and insulin sensitivity following 2 weeks of daily cinnamon ingestion in healthy humans; Eur J Appl Physiol. 2009 Apr;105(6):969-76., doi: 10.1007/s00421-009-0986-9.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A Life Spirit Mushroom Mix Blue teljes spektrumú gombakivonatokat tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő 100 ml termékhez hasonló ajánlatok: