Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Mushroom Mix Blue teljes spektrumú gombakivonatokat tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő 100 ml

Játék

Ár:
10.990 Ft
Hűségpontok: 0
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS063
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A TERMÉK KIFUTOTT!
A HELYETTESÍTŐ TERMÉKET LEJJEBB TALÁLJA!
Kifutás dátuma:
2023-10-31

TERMÉK LEÍRÁS

A Life Spirit Mushroom Mix Blue folyékony étrendkiegészítő a cukoranyagcserét kedvezően befolyásoló gyapjas tintagomba (Coprinus comatus), közönséges süngomba (Hericium erinaceus), és fahéj (Cinnamomum verum) teljes kivonatainak kombinációja, növényi glicerinben elegyítve. Szintetikus adalékot, tartósítószert, hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

Diabetikus étrend kiegészítésére formulázott készítmény. A flakon 20 adagot tartalmaz.

Kinek ajánlott a Life Spirit Mushroom Mix Blue folyékony étrendkiegészítő fogyasztása?

A Life Spirit Mushroom Mix Blue folyékony étrendkiegészítő beiktatása az étrendbe kedvező hatással lehet a cukorháztartásra. Elsősorban a 2. típusú cukorbetegség megelőző (inzulinrezisztencia), korai és középsúlyos szakaszában lehet előnyös. előnyös A megfelelő étrend betartása mellett hozzájárulhat a vércukoringadozás mérsékléséhez. Ami által késleltetheti a szövődmények, tünetek és panaszok megjelenését, valamint a betegség előrehaladását. A közönséges süngomba tápanyagai pedig a cukorbetegség idegi szövődményeit lassíthatják és csökkenthetik. Előnyös lehet policisztás ovárium szindróma korai szakaszában is, az inzulinháztartás támogatása révén.

Cukoranyagcserét támogató gombákról és fűszerekről

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

Ma már tudományos vizsgálatok százai bizonyítják a gombák egészségre kedvező hatását. Kutatásuk ugyan némi lemaradásban van a gyógynövényekhez képest. Ám korunk egyik legdinamikusabban fejlődő tudománya.

A gyapjas tintagomba (Coprinus comatus) a komatin mellett természetes kobalt és vanádiumtartalmával is hozzájárulhat a vércukorcsökkentéséhez. A Glukóz Tolerancia Faktor serkentése, ezáltal az inzulin hatás erősítésével, a sejtek glukózfelhasználását könnyítheti meg. Ezt kiválóan egészíti ki és erősíti a közönséges süngomba (Hericium erinaceus) α-glukozidáz enzimet gátló tápanyagai. Ezek a cukrok vérbe jutását lassítják, több támadásponton: lassíthatják a cukrok emésztését, felszívódását, sőt a májban a cukrok keletkezését egyéb tápanyagokból (glikoneogenezis). E két gomba kombinált hatása mind a cukorfelszívódásra, mind a cukorfelhasználásra kedvező.  Ezzel a vércukor ingadozás mérsékléséhez járulhatnak hozzá.  A közönséges süngomba (Hericium erinaceus) továbbá egyedülálló természetes tárháza az idegszövetet tápláló és védő hatóanyagoknak (kilenc féle hericenon, egy erinacenin, valamint egy DLPE / dilinoleoil-foszfatidiletanolamin). Az idegsejtek táplálásában, karbantartásában kaphatnak szerepet. Miáltal lassíthatják az idegszövet elfajulását. Köztük a cukorbetegség egyik legrettegettebb szövődményének a diabéteszes neuropátia (ideggyulladás) jelentkezését és előrehaladását. A fahéjfa mindkét fajtájának olajai (Cinnamomi zeylanici corticis aetheroleum, Cinnamomi cassiae aetheroleum) állatkísérletekben és humán vizsgálatokban kedvezőnek látszik a cukoranyagcserére. Igaz, eddig nem sikerült ezt egyetlen hatóanyaghoz kötni. Feltehetően a fahéjolaj valamennyi összetevőjének együttes hatása a zsírsejtek és az izomsejtek anyagcseréjére. Utóbbi hatást némi késleltetéssel, a kúra második hetétől regisztrálták. Érdekes, hogy a hatás nem csak az elfogyasztott adagtól, de főleg a szervezet egészségi állapotától és reakciókészségétől, együtt fogyasztott gyógyszerektől, sőt még az alany etnikai hovatartozásától is függ. Mindkét fahéjfa olajai elismertek a Magyar (Ph.Hg.VIII) és Európai (Ph.Eur.9.0) Gyógyszerkönyvekben. A glicerin szinte ideális vivőanyag a gomba és növényi kivonatok számára: 1) természetes eredetű, szervezetbarát; 2) keveredik a legtöbb víz- és szerves oldószerben oldódó anyaggal; 3) önmagában kiváló természetes tartósítószer; 3) édes íze ellenére… 4) nem cukor, ezért cukorbetegek által is fogyasztható.

A Life Spirit Mushroom Mix Blue folyékony étrendkiegészítő természetes, egymás hatásait kiegészítő-erősítő hatóanyagok jól átgondolt kombinációja a cukoranyagcsere étrendi támogatására.

Miért válasszak Life Spirit gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban egészségmegőrzésben hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Kizárólag minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A szárított és porított gomba alapanyag rostjait az ultrahang kavitációs energiájával, mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsoljuk. Ezzel egy időben a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben növényi eredetű – glicerinbe - „robbantja bele” úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldható tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint az elterjedt, víz és szerves oldószer elegyében történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, és teljes kivonat. A glicerin szinte ideális vivőanyag a gomba és növényi kivonatok számára: 1) természetes eredetű, szervezetbarát; 2) keveredik a legtöbb víz- és szerves oldószerben oldódó anyaggal; 3) önmagában kiváló természetes tartósítószer; 3) édes íze ellenére… 4) nem cukor, ezért cukorbetegek által és csökkent cukortartalmú étrendben is fogyasztható.

Gyakran kérdik: Miért fordulhatnak elő ízben, illatban és megjelenésben árnyalatnyi eltérések a különböző gyártási szériák között? Ahogyan ugyanarról a szőlőtőkéről sem lehet kétszer teljesen egyforma mustot szüretelni, így – termesztés körülményeitől függően – az egymást követő gombagenerációk hatóanyagtartalma is eltér egymástól, bizonyos szűk határokon belül. A különböző gyártási szériák között jelentkező apró eltérések a legjobb bizonyítékai annak, hogy kizárólag a gombák anyagait palackozzuk! Mindig teljesen azonos megjelenésű, ízű és állagú terméket előállítani, csak aromák, sűrítőanyagok, élelmiszerszínezékek, stb. hozzáadásával lenne lehetséges! Ilyenek alkalmazását mellőzzük a gyártás során.

TUDJON MEG TÖBBET A GYÁRTÁS-TECHNOLÓGIÁRÓL ÉS A GOMBA TERMÉKEKRŐL 

Mit tartalmaz a Life Spirit Mushroom Mix Blue?

A Life Spirit Mushroom Mix Blue étrendkiegészítő kizárólag természetes, növényi és gomba eredetű összetevőket tartalmaz, bármilyen szintetikus adalékanyag, vagy hozzáadott cukor nélkül.

Hatóanyag 5 ml napi adagban NRV % a napi adagban
Hericium erinaceus (közönséges süngomba) teljes kivonata 700 mg NA
Coprinus comatus (gyapjas tintagomba) teljes kivonata 170 mg NA
Cinnamomum verum (fahéj) teljes kivonata 1 mg NA

NRV% = hivatalosan előírt napi beviteli referenciaérték hány százalékát fedezi
n.a. = nem alkalmazható; napi beviteli referenciaérték nincs előírva

További összetevők: természetes glicerin.

Hogyan és mennyi Life Spirit Mushroom Mix Blue folyékony gombakivonatot fogyasszak?

Átlagos testsúlyú felnőtt számára naponta 1 x 5 ml (csomaghoz mellékelt mérőpohárral kimérve, vagy egy teáskanálnyi) elégséges. Fogyaszthatja önmagában, vagy ízlés szerinti tetszőleges ételben – italban elkeverve. Bármely napszakban, de előnyös a napi főétkezést megelőzően elfogyasztani. Tartós fogyasztásra alkalmas készítmény.

A javasolt adagot ne lépje túl!

A Life Spirit Mushroom Mix Blue folyékony étrendkiegészítő tárolása

Eredeti csomagolásában, jól lezárva, napfénytől, sugárzó hőtől, nedvességtől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolható. Hatása a csomagoláson feltüntetett lejárati ideig szavatolt. Felbontását követően hűtőtárolása javasolt. Fagyasztása tilos. Felbontását követően egy hónap alatt elfogyasztandó! Kisgyermekektől elzárva tárolandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A Life Spirit Mushroom Mix Blue folyékony étrendkiegészítő korlátozás nélkül fogyasztható étkezési gombák kivonatait tartalmazza. Előírásszerű fogyasztása hosszú távon is biztonságos. Gomba allergián kívül, egyéb mellékhatások eddig nem ismertek. Ismert gomba allergiában a készítmény kerülése ajánlott. Várandós, szoptatós anyák és kisgyermekek részére ismeretek hiányában nem ajánlott. E gombák – és hatóanyagaik – fogyasztása csökkentheti a vércukrot. Antidiabetikus kezelés mellett a vércukor fokozott figyelemmel történő követése és szakorvosi konzultáció javasolt. Az antidiabetikus gyógyszerek adagjának módosítását csak a kezelőorvos előírásai alapján szabad megtenni!

A javasolt adagot ne lépje túl! Túladagolása ozmótikus hasmenést okozhat. A hasmenés csillapítása tüneti szerekkel nem javasolt: minél hamarabb ürül ki a fölösleges glicerin, annál hamarabb szűnnek a panaszok.

A Life Spirit Mushroom Mix Blue étrendkiegészítő készítmény, ami nem alkalmas betegség(ek) diagnosztizálására vagy kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes – illetve jelen esetben a diabetikus - étrendet és egészséges életmódot. Ahogyan a szakorvosi ellátást sem!

OGYEI notifikációs szám: 30438/2022

Származási ország

Magyarország

Kiszerelés

100 ml

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gomba tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Mushroom Mix Blue étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

1)       Ding Z. Y. et al: Hypoglicaemic effect of comatin, an antidiabetic substance separated from Coprinus comatus broth, on alloxan-induced diabetic rats; Food Chemistry 2010 vol. 121, issue 1, pages 39-43

2)       Guangtian Zhou, Chunchao Han: The co-effect of vanadium and fermented mushroom of Coprinus comatus on glycaemic metabolism; Biol Trace Elem Res. 2008 Jul;124(1):20-7.

3)       Zheng Gao, Deyin Kong, Wenxin Cai, Jianjun Zhang, Le Jia: Characterization and anti-diabetic nephropathic ability of mycelium polysaccharides from Coprinus comatus; Carbohydr Polym. 2021 Jan 1;251:117081

4)       Seul Ki Lee et al.: Characterization of α-glucosidase inhibitory constituents of the fruiting body of lion’s mane mushroom (Hericium erinaceus); Journal of Ethnopharmacology 262:113197 /July 2020

5)       Bin Liang, Zhengdong Guo, Fang Xie and Ainong Zhao: Antihyperglycemic and antihyperlipidemic activities of aqueous extract of Hericium erinaceus in experimental diabetic rats; BMC Complement Altern Med. 2013; 13: 253.

6)       Puei-Lene Lai, Murali Naidu, Vikineswary Sabaratnam, Kah-Hui Wong, Rosie Pamela David, Umah Rani Kuppusamy, Noorlidah Abdullah, Sri Nurestri A Malek: Neurotrophic properties of the Lion's mane medicinal mushroom, Hericium erinaceus (Higher Basidiomycetes) from Malaysia; Int J Med Mushrooms, 2013;15(6):539-54. doi: 10.1615/intjmedmushr.v15.i6.30.

7)       Kleefstra N, Logtenberg SJ, Groenier KH, Bilo HJ.: Cinnamon in glycaemic control: systematic review and meta analysis. Cinnamon in glycaemic control: systematic review and meta analysis.; Clin Nutr. 2012 Oct;31(5):776;

8)       Rajadurai Akilen, Amalia Tsiami, Devasenan Devendra, Nicola Robinson: Cinnamon in glycaemic control: Systematic review and meta analysis;

9)       K J Jarvill-Taylor, R A Anderson, D J Graves: A hydroxychalcone derived from cinnamon functions as a mimetic for insulin in 3T3-L1 adipocytes; J Am Coll Nutr. 2001 Aug;20(4):327-36.

10)   Thomas P J Solomon, Andrew K Blannin: Changes in glucose tolerance and insulin sensitivity following 2 weeks of daily cinnamon ingestion in healthy humans; Eur J Appl Physiol. 2009 Apr;105(6):969-76., doi: 10.1007/s00421-009-0986-9.

11) Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – Mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plus Kft, Budapest, 2021

12)   Zarezadeh M, Musazadeh V, Foroumandi E, Keramati M, Ostadrahimi A, Mekary RA: The effect of cinnamon supplementation on glycemic control in patients with type 2 diabetes or with polycystic ovary syndrome: an umbrella meta-analysis on interventional meta-analyses; Diabetol Metab Syndr. 2023 Jun 15;15(1):127.

13)   Mahdie Hajimonfarednejad, Majid Nimrouzi, Mojtaba Heydari, Mohammad Mehdi Zarshenas, Mohammad Javad Raee, Bahia Namavar Jahromi:

14)   Insulin resistance improvement by cinnamon powder in polycystic ovary syndrome: A randomized double-blind placebo controlled clinical trial; Phytother Res. 2018 Feb;32(2):276-283; doi: 10.1002/ptr.5970. Epub 2017 Dec 18.

15)   - Ranasinghe P, Galappaththy P, Constantine GR, Jayawardena R, Weeratunga HD, Premakumara S, Katulanda P.: Cinnamomum zeylanicum (Ceylon cinnamon) as a potential pharmaceutical agent for type-2 diabetes mellitus: study protocol for a randomized controlled trial; Trials. 2017 Sep 29;18(1):446.

16)   Roghayeh Zare, Azadeh Nadjarzadeh, Mohammad Mehdi Zarshenas, Mesbah Shams, Mojtaba Heydari: Efficacy of cinnamon in patients with type II diabetes mellitus: A randomized controlled clinical trial; Clin Nutr. 2019 Apr;38(2):549-556.

17)   Bolin Qin, Kiran S. Panickar and Richard A. Anderson: Cinnamon: Potential Role in the Prevention of Insulin Resistance, Metabolic Syndrome, and Type 2 DiabetesJournal of Diabetes Science and Technology Volume 4, Issue 3, May 2010

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!