Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Khadi Natural Ayurvédikus Neem Hajolaj Teafa és Bazsalikomolajjal 210 ml

Játék

Ár:
5.790 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 232
Várható szállítás: 2024. május 22.
Gyártó: Khadi Natural
Cikkszám: KN047
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Neem, teafa és bazsalikomolajjal készült, természetes ayurvedikus hajolaj korpásodás ellen. Szintetikus összetevőt nem tartalmaz.

Mit tartalmaz a Khadi Natural Neem Hajolaj Teafa és Bazsalikomolajjal?

Sunflower Oil (Helianthus Annus), Sesame Oil (Sesamum Indicum), Wheatgerm Oil (Triticium Vulgare), Green Tea Ext (Camellia Sinensis), Grapeseed Oil (Vitis Vinifera), Neem Oil (Azadirachta Indica), Amla Ext. (Emblica Officinalis), Camphor Oil (Cinnamomum Camphora), Fenugreek (Foenum Graecum), Basil Oil (Ocimum Basilicum), Tea tree oil (Melaleuca Alternifolia), Calendula Oil (Calendula Officinalis), Thyme Ext. (Thymus Vulgaris), Turmeric Ext. (Curcuma Longa), Manjistha (Rubia Cordifolia), Arnica Flower (Arnica Montana), Rosemary Oil (Rosmarinus Officinalis), Peppermint Oil (Mentha Piperita).

Hogyan hat a Khadi Natural Neem Hajolaj Teafa és Bazsalikomolajjal?

A hajtisztító gyógynövényeinek hatását nem csak az évezredes ayurveda tapasztalatai támasztják alá, de a hatóanyagok kutatási eredményei tudományos igényességgel erősítik meg azokat. Az indiai orgonafát (Azadirachta indica / Neem) legalább i.e. 1.700 óta használja az indiai népi gyógyászat1 külsőlegesen, a szárított leveleket rovarriasztás céljából, a friss hajtásvégeket fűszerként, illetve élelmiszerként, sőt haszonállatok takarmányozására is. Az ayurvedikus orvoslás a pitta és kapha dosák kiegyensúlyozására használja, mind külsőleges, mind belsőleges módon. Hűsítő, szárító karakterével mérsékeli a szervezet „tüzét” – melynek egyik megnyilvánulása a bőr szerkezeti és működésbeli zavarai2. Jellegénél fogva az indiai orgonafa felfokozza a vata dosa jellegét, ilyen alkatú személyeknek alkalmazása nem javasolt. A tudományos kutatás rovarriasztó3 és antibakteriális-fertőtlenítő hatású hatóanyagot mutatott ki a fa minden részében4, úgy, mint a fajspecifikus azadirachtin és limonoidok. Emellett gliceridekben, antioxidáns hatású polifenolokban, béta-szitoszterolban gazdag. A levelekben jelentős mennyiségben találhatók kvercetin, karotinok (A-provitamin) és C-vitamin5.

TUDJON MEG TÖBBET AZ AYURVÉDIKUS EGÉSZSÉGFILOZÓFIÁRÓL 

A teafa illóolajának hatóanyagai a terpinén, terpinol és cineol. Az illóolaj Melaleucae aetheroleum néven mind a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben, mind a 4. Európai Gyógyszerkönyvben elismert gyógyhatású hatóanyag6. Bőrön már 1%-os töménységben is antimikrobiális, gombaölő és gyulladásgátló. Segíti a sebgyógyulást, javítja a pattanásos, gyulladt és gombás bőrt.

A bazsalikom (Ocimum basalicum) az ayurvedikus gyógyítás egyik „szent füve” szanszkrit nevének fordítása „a páratlan”7. Úgy tartják, hogy megnyitja a szellemet és befogadóvá tesz az „isteni szikrára”. Erősíti a prana-t és ojas-t8 (életerő, ellenállókészség). A mi nyugati kultúránkban ezt leginkább immunitásként, testi-lelki frissességként értelmezhetjük! Mérsékeli a kapha és vata túltengést az idegrendszerben, és a vata-t az emésztőrendszerben. Külsőleg alkalmazva fertőtlenítő hatása van. Alkalmas rovarcsípések, kis felületű bőrsérülések, apró égések enyhítésére9. Egy ausztrál egyetemen végzett kutatás is „mindenre jó gyógyfűnek” nevezi a bazsalikomot[10], széleskörű egészségtámogató hatásait dokumentálva.

A Khadi Natural Neem Hajolaj Teafa és Bazsalikomolajjal gazdag összetételével táplálja a fejbőrt és a hajtöveket, távol tartja a korpásodást okozó gyulladást, bakteriális és gombás fertőzéseket. Minden hajtípusra használható.

A Khadi Natural Natural Neem Hajolaj Teafa és Bazsalikomolajjal alkalmazása

 A hajat tincseként válassza szét, és a hajolajból a kívánt mennyiséget kenje fel a fejbőrére. Ujjbegyével a teljes fejbőrét alaposan masszírozza át az olajjal. Ezt követően legalább egy órányi időtartamra vagy akár egész éjszakára hagyja fenn az olajat. Ezután bőséges, tiszta langyos vízzel mossa le. Ha lehetséges ne szárítsa, hagyja magától megszáradni.

Figyelmeztetések és lehetséges mellékhatások

A Khadi Natural Neem Hajolaj Teafa és Bazsalikomolajjal alkalmazása biztonságos. Allergia, túlérzékenység ritka, de előfordulhat. Ne használja a hajolajat, ha alkalmazást követően a fejbőrön viszketést, égő érzést, vagy fokozódó korpásodást tapasztal. Belsőleges fogyasztása várandós anyáknak ellenjavallott. Állatkísérletek az abortusz kockázatának növelésére utalnak11.

Kiszerelés

210 ml

____________________

[1] - Neem (Azadirachta indica).” Natural Standard: Professional Monograph. Online. 11 Oct. 2011. http://naturalstandard.com/databases 

[2] - Pole, Sebastian. "Ayurvedic Medicine: The Principles of Traditional Practice." Churchill Livingston Elsevier, 2006. 233-234, 327.

[3] - Vásquez-Rivera, Andrés; Chicaiza-Finley, Diego; Hoyos, Rodrigo A.; Orozco-Sánchez, Fernando (1 September 2015). "Production of Limonoids with Insect Antifeedant Activity in a Two-Stage Bioreactor Process with Cell Suspension Culture of Azadirachta indica". Applied Biochemistry and Biotechnology. 177 (2): 334–345. 

[4] - Biswas, Kausik, et al.: Biological Activities and Medicinal Properties of Neem (Azadirachta indica); Current Science  82.11 (2002):1336-1343. Online. 15 Oct. 2011. 

[5] - Neem; Drugs.com. 13 August 2020. Retrieved 21 September 2020.

[6] - Csupor Dezső, Szendrei Kálmán: Gyógynövénytár -útmutató a korszerű gyógynövény alkalmazáshoz; Medicina Könyvkiadó Zrt, Budapest 2012, 2.bővített kiadás, 512 oldal

[7] - Hinduism: Reasons Behind Tulsi Worship.” Sanskriti Magazine. April 19, 2014. http://www.sanskritimagazine.com

[8] - David Frawley: Ayurvedic Healing: a Comprehensive Guide; 2nd ed. (Lotus Press, 2000), 323.

[9] - Dr. Gothárd Csaba: Aromaterápiás olajok - előadói jegyzet; 2021; www.vitalitaswebaruhaz.hu

[10] - Marc Maurice Cohen:Tulsi - Ocimum sanctum: A herb for all reasons; J Ayurveda Integr Med. 2014 Oct-Dec; 5(4): 251–259.

[11] - Lobat Jafarzadeh, Neda Seifi, Najmeh Shahinfard, Mehrnoosh Sedighi, Soleiman Kheiri, Hedayatollah Shirzad and Mahmoud Rafieian-Kopaei: Antioxidant Activity and Teratogenicity Evaluation of Lawsonia Inermis in BALB/c Mice; J Clin Diagn Res.; 2015 May; 9(5): FF01–FF04.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!