Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Ionfarms 1THE Biowash Ball mosólabda

Játék

Ár:
8.490 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 340
Várható szállítás: 2023. december 11.
Cikkszám: IF003
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Az Ionfarms 1THE Biowash Ball mosólabda mosószer és vegyszerek nélkül varázsolja tisztává és frissé a ruhákat. A mosólabda belseje 4 féle kerámia golyócskát tartalmaz: infravörös golyók, lúgosító golyók, antibakteriális golyók és TM típusú golyók, melyek megváltoztatják a víz szerkezetét. Tisztává és üdévé változtatják a textiliákat. A mosást a kiálló dudorok között fellépő súrlódási erők is segítik. Ezt tovább fokozza a dudorokon keresztül kipergő víznyomás. A mosólabdával nem csupán egészségét és pénztárcáját kíméli, hanem bolygónkat, környezetünket és ivóvizeinket is. 

Ionfarms 1THE Biowash Ball mosólabda jellemzők

  • A mosólabda egy műanyagból készült labda, mely kerámiagolyókat tartalmaz
  • Élettartama 3 év (vagy 1.000 mosás)
  • Kiváló mosást végez szintetikus mosószer nélkül
  • Költséghatékony a mosószerköltség megtakarításával
  • Védi a szöveteket és megőrzi a ruhák eredeti színét
  • Védi a bőrt és antibakteriális hatást fejt ki
  • Segít megóvni a környezetet és energiát takarít meg

A mosólabdában lévő speciálisan gyártott 4 féle kerámia golyó a mosógépben lévő vizet lúgos vízzé alakítja, a víz molekulacsoportjai szétválnak. Ez gyengíti a víz felületi feszültségét, lehetővé teszi, hogy a víz mélyen behatoljon a szövet belsejébe, és csökken a szövetszálak valamint a szennyeződések közötti tapadás, így a kosz, fehérje és a zsír könnyen leválhat az anyagról.

Hogyan működik a 1THE mosogólyó?

A mosólabda belseje 4 féle kerámia golyócskát tartalmaz: infravörös golyók, lúgosító golyók, antibakteriális golyók és TM típusú golyók.

Infravörös kerámiagolyók: erős távoli infravörös sugarakat bocsát ki, mivel káliumot (K), nátriumot (Na), kalciumot (Ca) és báriumot (Ba) tartalmazó szilikát ásványokból, valamint infravörös emissziós képességű ásványokból kevert és lágyított kerámiából készül. Amikor távoli infravörös sugarakat bocsátunk ki a vízbe, az általuk keltett rezonancia a vízcsoportok méretét 12-15 molekuláról 5-6 molekula méretűre csökkenti. Felületi aktivációt vált ki a víz és a szövetek között, és gyengíti a víz felületi feszültségét. Ennek eredményeként a víz könnyen behatol a szövetszálak közé. Ezenkívül a felületi aktiválás csökkenti a tapadást a szövet felülete és a szennyeződés részecskéi között, és eloszlatja a szennyeződésrészecskéket a vízben. Az aktivált víz sokkal kisebb felületi feszültséggel és nagyobb áthatolóképességgel rendelkezik, és jobban eltávolítja a szennyeződéseket, mint a normál csapvíz.

Lúgosító kerámiagolyók: a szintetikus mosószerek úgy távolítják el a szennyeződést a ruhákról, hogy a vizet kb. pH 10-re lúgosítják. A Biowash Ball lúgos kerámia golyói ugyanazt a funkciót látják el, és a víz pH-értékét kb. 10-es pH értékre "állítják be". A lúgosított víz sokkal hatékonyabban tudja eltávolítani a fehérje- és zsírfoltokat, mint a semleges víz. 

Antibakteriális kerámiagolyók: az antibakteriális kerámiagolyók elektronokat (e-) és protonokat (H+) generálnak. A protonok hidroxil gyököket (OH gyököket) képeznek, amelyek erős oxidálószerek. A hidroxilgyökök elpusztítják a baktériumokat és megakadályozzák a baktériumok növekedését azáltal, hogy lebontják a baktériumokat alkotó szerves vegyületeket, például a baktériumsejt membránját. Még a baktériummaradványokat is le tudják bontani.

TM kermia golyók: a TM (Total Microorganism) kerámiagolyók egy speciális átalakítási folyamaton mentek keresztül, melynek során a kerámiaport TM oldattal keverik össze, amely különféle jótékony mikroorganizmusokat tartalmaz, mint például méregtelenítő, tisztító és fotoszintetikus baktériumokat. Ezek lelassítják az oxidációs és deformációs folyamatokat, és védik a szöveteket. Szuperoxid gyököket és hidroxilokat is termelnek, amelyek eltávolítják a nitrogén-oxidokat, kén-oxidokat, illékony szerves vegyületeket és más kellemetlen szagú gázokat. 

A mosást a kiálló dudorok között fellépő súrlódási erők segítik. Ezt tovább fokozza a dudorokon keresztül kipergő víznyomás.

Környezetbarát mosás 1THE mosólabdával

Amennyiben szintetikus mosószert használunk a ruhák mosásához, az részben a ruhában marad. A vegyszermaradványok bőrirritációt, például atópiás dermatitist okozhatnak, és lerövidíthetik a szövet élettartamát. Az 1THE Biowash Ball mosólabda teljesen eltávolítja a maradék mosószert a ruhákról és véd a bőrbetegségek ellen. Az így létrejövő magas lúgosság puhítja a szöveteket, késlelteti a szövetek oxidációját és degenerálódását, és segít megvédeni a ruhákat, hogy újszerűbbnek tűnjenek.

A mosószerek okozta környezetszennyezés évtizedek óta súlyosabbá vált. Akadályozzák a fény behatolását a vízbe, gátolják a növények fotoszintézisét és az oxigénellátást, és ennek következtében csökken a víz öntisztulási képessége. Nemcsak a környezetet rongálják, hanem egészségünket is. A 1THE Biowash Ball mosólabda nem tartalmaz káros vegyszereket és környezetbarát anyagokból készült, hozzájárulva a környezet védelméhez.

A statisztikák azt mutatják, hogy egy ember évente körülbelül 10 kg mosószert használ el. Ez egy 4 tagú családnál évi 40 kg-nak, három éven keresztül pedig 120 kg-nak felel meg. A Biowash Ball viszont legalább 3 évig használható. Így családja jelentős összeget takaríthat meg a 1THE Biowash Ball használatával, ahelyett, hogy mosószerre költene.

Mivel a mosógép belseje és dobja gyakran van kitéve a vízzel való találkozásnak, ez megfelelő környezetet biztosít a penészgombák vagy baktériumok szaporodásához. Mosás után is a ruhákban maradva másodlagos szennyeződéshez vezethet. A Biowash Ball kerámia golyói még a baktériummaradványokat is hatékonyan lebontják, gátolják a baktériumok szaporodását a ruhákban és a mosógépben.  A mosószer kiszedése a ruhákból sok vizet és áramot igényel. A Biowash Ball jelentősen csökkenti a ruhák mosásához és öblítéséhez szükséges vízmennyiséget és időt, így vizet, energiát és időt takarít meg.

Ionfarms 1THE mosólabda használata

Tegye a mosni kívánt ruhákat és a mosólabdát a mosógép dobjába. Átlagosan szennyezett textíliák esetén, nem szükséges mosószert használnia. Erősen szennyezett ruhanemű esetén, a megszokott mennyiségű mosószer 20%-át adja a ruhákhoz (valamint a mosólabdát). Amennyiben a mosott ruhák súlya a 3 kg-ot meghaladja, úgy 2 mosólabda használata javasolt. Ajánlott mosási hőmérséklet: 40 ºC fok (ennél magasabb hőfok a mosólabda idő előtt elhasználódását eredményezheti). Minimális javasolt mosási programidő: 60 perc. 

Tárolás és tisztítás

Két mosás között hagyja megszáradni a mosólabdát, mert meghosszabbíthatja az élettartamát. Havonta ajánlott folyó víz alatt megtisztítani a labdát majd lehetőleg napfényen megszárítani. A mosólabda minden mosógéphez alkalmas. 

Származási ország: Korea
 

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

5.00
2 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 0 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 10. 23.
Imádom. A ruhák sokkal puhábbak, a színük egyre élénkebb., gyorsabban szárad. Öblítőnek csak kb. 10 csepp illóolajat használok, de sokkal intenzívebb az illata, mint a hagyományos mosószerek mellett. Csak ajánlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2022. 05. 18.
3 kg-nál több ruhát mosok egyszerre, egy labdát használok, viszont fele annyi mosószerrel sokkal tisztábbra és frissebre mossa a ruhákat, mint előtte. Kedvenc öblítőmről nem tudtam lemondani, de abból is csak fele annyit használok mióta a mosógolyót is bedobom a ruhákhoz.