Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: >> Kezdőlap >>

Immunrendszer

Immunrendszer

2022. 05. 16. 18:15:28
A természetben létezik egy különleges molekula csoport: a foszfolipidek. Jelentős mennyiségben fordulnak elő szója- és kakaóbabban, napraforgómagban, de kisebb mennyiségben szinte minden növényi és állati szervezetben.
2021. 10. 18. 13:31:50
Manapság már a fölött is sokat vitatkozunk, hogy a tejfogyasztás egészséges vagy egészségtelen-e. Nézzük át, tehát, a tej mellett és ellen felhozott érveket. Célom, hogy elfogulatlan segítséget nyújtsak a tejfogyasztás mellett vagy az ellen, akinek szükséges.
2021. 10. 12. 13:14:03
Jómagam is meglepődtem, mikor kiderült, hogy a fekete répa valójában sárgarépa! Meglepetésemben bizonyosan szerepet játszik, hogy magyarul gondolkodom. Hiszen csak a magyar nyelvben szerepel a növény színe a megnevezésben. Kiderült (számomra) hogy a világszerte „carrot”, „carota”, „carotte”, „Katrotte”. stb. elnevezéssel illetett gyökeres zöldség számos szín, sokféle árnyalatában létezik.
2021. 02. 19. 12:16:31

A csüdfüvek a növényvilág legnépesebb nemzetsége. Kb. 3.000 fajta lágyszárú évelő növényt ölel fel[i],[ii]. Magyarországon előforduló fajtái védettek!

Gyógyhatású felhasználás céljára ez a fajgazdagság megtévesztő lehet, hiszen mindössze kettő, az Astragalus membranaceus (szinonim az Astragalus propinquus) és Astragalus mongholicus néven emlegetett kínai csüdfüveknek (angolul mongolian milkwetch) ismert[iii]. Noha az egész északi féltekén elterjedtek – manapság már Ausztráliába is behurcolták dísznövényként – első gyógyászati ismereteink távol keleti népek hagyományaiból származnak. 

2021. 01. 06. 13:37:26

A gránátalma (Punica granatum) a napfényes, meleg mediterrán tájak gyümölcse. Nem sokat tudtunk róla – nem is igen érdekelt senkit – míg a globalizált kereskedelem a magyar üzletek, piacok polcaira is el nem hozta. 

Személy szerint hatalmas rajongója vagyok. Kevés olyat tudok, ami ennyire egészséges volta mellett, még ennyire finom és zamatos is.

2020. 12. 09. 13:12:18
Korunk egyik vitathatatlan réme a rákos megbetegedések. Csoda-e, ha a bioaktív hatóanyagokat nagy mennyiségben és változatosságban tartalmazó gombák ilyen irányú vizsgálata a kutatók érdeklődésének középpontjában áll?
2020. 11. 16. 09:34:13
A leggyakoribb kérdés a szülők részéről ebben az időszakban az, hogy, "Hogyan erősítsem meg a gyermek immunrendszerét, milyen készítmények, vitaminok szolgálják a legjobban az egészségét?"
2020. 10. 02. 11:08:12
Az év folyamán több napot tölt a betegségben, mint a szabadságon. Torokfájás, influenza, megfázás, köhögés? Ismerős? Akkor itt az ideje megváltoztatni ezeket a statisztikákat. Ennek a legegyszerűbb lépése az életmód megváltoztatása. Ehhez adunk néhány tippet.
2020. 09. 03. 12:00:00

Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa. Fő feladata, hogy felismerje a szervezetbe kerülő idegen anyagot, és eltávolítsa azt. Testidegen anyagok vagyis, antigének pl. a baktériumok, vírusok és gombák, valamint a daganatos sejtek, de az átültetett szervek, szövetek is. Az antigének általában mikroorganizmusokban, tumorsejtek belsejében, vagy azok felszínén helyezkednek el, de gyakran önmagukban is előfordulnak, pl. ételmolekulák vagy pollenekként. A legtöbb kórokozó képtelen bejutni a szervezetbe, mindaddig amíg a bőr, a szem szaruhártyája,a légző- és emésztőrendszer, valamint a húgyivarszerveket borító nyálkahártya ép.

 

2019. 10. 16. 14:27:32

Az autoimmun betegségek azokban az esetekben alakulnak ki, amikor az ember saját immunrendszere nem tud különbséget tenni a saját és nem saját között, és a szervezet megtámadja saját egészséges sejtjeit. Jelenleg több mint 80 típusú autoimmun betegség ismert, melyek leggyakrabban gyulladás, fáradtság, izomfájdalom, kellemetlen bőrtünetek (pikkelysömör, kiütések, herpesz, kis erek gyulladása ... stb.) és az általános fájdalom formájában jelentkeznek.