Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

HUMINIQUM szirup 250 ml

Allergénmentes

Játék

Ár:
6.190 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 248
Várható szállítás: 2021. március 04.
Gyártó: Huminiqum
Cikkszám: HQ002
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

HUMINIQUM szirup

A HUMINIQUM étrend kiegészítő a szervezet számára szükséges mikroelemeket, huminsav és fulvosav komplexek formájában tartalmazza természetes arányban. A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes humusz ásványokból vonjuk ki. A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.
  • ásványi anyagok, mikro- és nyomelemek pótlására
  • a szervezet immunrendszerének javítására
  • a szervezet méregtelenítésére
  • fizikai és szellemi teljesítőképesség növelésére
  • szellemi harmonizációra
  • betegségek utáni lábadozáshoz

A természet biztosított számunkra minden tápanyagot, ahhoz, hogy hosszú, egészséges és aktív életet élhessünk. Sajnos nem élvezhetjük teljes egészében mindezen földi javakat, mert táplálékainkat oly módon termesztjük és dolgozzuk fel, hogy azok nagy része nem használható a szervezet számára. Ezen az sem segít, hogy a teljesen kimerített talajainkon termesztett növényeket és az állatokat mesterséges szteroidokkal serkentjük nagyobb növekedésre.

Az intenzív növénytermesztés bevezetése óta a szántóföldi növények egyre több mikroelemet vonnak ki a talajokból, ugyanakkor utánpótlás nincs. Mindezek eredményeképpen tudományosan igazolható hogy a gabonákban és a gabona alapú élelmiszerekben folyamatosan csökken a mikroelemek szintje. Ugyanez igaz az állati eredetű termékekre is, hiszen a gabonákkal egyre kevesebb mikroelemet vesznek fel.
A mikroelemek hiánya a táplálkozási lánc végén álló emberi szervezetben is megjelenik. A következményekkel nap, mint nap szembesülünk, az un. civilizációs betegségek növekedése és terjedése által (allergia, stressz, immunrendszeri problémák, daganatok, elhízás, eddig ismeretlen betegségek megjelenése stb..) érdemes itt idézni Dr. Linus Pauling-ot a kétszeres Nobel-díjas kémikust:

„...nincs az élő szervezetnek az a megbetegedése, ami ne lenne visszavezethető valamely mikroelemek hiányára...”

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a szervezetbe már bekerült mikroelemeket és ásványi anyagokat szervezetünk az elsavasodási folyamatok semlegesítésére sók formájában tárolja, így ezek nem tudnak részt venni az életfolyamatokban.

A mikroelemek és ásványi anyagok hiánya a szervezetben elsősorban az enzimek és vitaminok működését gátolja. Ezért hiába fogyasztjuk a vitaminokat, ha nincs jelen a megfelelő mikroelem, akkor azok hatástalanok maradnak. Az analitikai módszerek fejlődése mára lehetővé tette a nagyon kis mennyiségben jelen lévő elemek mérését, melyek azt igazolják, hogy egy élő szervezet működéséhez több mint 70 mikroelem és ásványi anyag folyamatos jelenléte szükséges. A mikroelemek mennyiségén túl azok aránya is nagyon fontos. A természetes egyensúly megbontása pl. csak egy vagy néhány mikroelem bevitelével, hiánytüneteket okozhat.

A szervezet hatékonyan azonban nem tud felvenni akármilyen ásványi anyagot vagy mikroelemet. Ehhez un. szerves molekula-komplexek kellenek, melyek átjutnak a bélfalon és a sejtfalon is.

A legjobb megoldást, mint mindig, a természet fejlesztette ki a természetes huminanyagok (huminsav és fulvosav) formájában. A huminanyagok a mikroelemek felvételét segítő szerves komplexképző molekulák, valamint a sejtek energiatermelését és védekező képességét is serkentik, és a szervezet méregtelenítésben is fontos szerepet játszanak.

OLVASSON A HUMINIQUM HATÁSAIRÓL

A huminanyagok a növényi eredetű biomassza több tízezer (millió) éves bomlási folyamataiban keletkeznek (növény-tőzeg-lignit-barnaszén-feketeszén-gyémánt). A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav közel 70 féle ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Érdemes megjegyezni, hogy világ legjobb minőségű, legtisztább huminanyag lerakódásai Magyarországon találhatók.

A huminsavak kémiai értelemben természetes quinon vegyületek, szerves sav csoportokat (karboxil) és hidroxil, valamint lakton és metoxi csoportokat tartalmazó aromás vázon. Természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Molekula méretük folytonos eloszlású a 200-5000 molekula méret tartományban. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energia termelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxinokat.

A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint „természetes antivirális hatóanyagot” és „alternatív antibiotikumot” a modern tudomány is felfedezte. A HUMINIQUM étrend kiegészítő a szervezet számára szükséges mikroelemeket, huminsav és fulvosav komplexek formájában tartalmazza természetes arányban. A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes humusz ásványokból vonjuk ki. A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

Huminiqum összetevők 

Fulvosav, Huminsav, Kálcium-klorid, Kovasav-gél, Magnézium-L-aszkorbát, Vas-szulfát, Cink-L-aszkorbát, Na-hidrogén-foszfát, Mangán-aszkorbát, Réz-szulfát, Nátrium borát, Kálium-jodid, Ammonium-molibdát, Nátrium-szelenit, Króm-III-klorid, Máriatövis kivonat, tisztított víz. Tartósítószert nem tartalmaz!

Felnőtteknek:

Hatóanyag Hatóanyag mennyiség 5 ml-ben NRV % 5 ml-ben Hatóanyag mennyiség 10 ml-ben NRV % 10 ml-ben
Fulvosav 240 mg n.a. 480 mg n.a.
Huminsav 100 mg n.a. 200 mg n.a.
C-vitamin 81 mg 101% 162 mg. 202%
Máriatövis kivonat 42 mg n.a. 84 mg n.a.
Szilicium (Si) 8,2 mg n.a. 16,4 mg n.a.
Vas (Fe) 3,6 mg 25,7% 7,2 mg 51,4%
Cink (Zn) 2,6 mg 26% 5,2 mg 52%
Mangán (Mn) 0,7 mg 37% 1,4 mg 74%
Bór (B) 0,1 mg n.a. 0,2 mg n.a.
Réz (Cu) 220 µg 22% 440 µg 44%
Molibdén (Mo) 24 μg 48% 48 µg 96%
Jód (I) 72 μg 48% 144 µg 96%
Szelén (Se) 20 µg 36,4% 40 µg 72,8%
Króm (Cr) 19 µg 47,5% 40 µg 95%

Gyerekeknek 4-10 éves korig 

Hatóanyag Hatóanyag mennyiség 2,5 ml-ben NRV % 1 kapszulában
Fulvosav 120 mg n.a.
Huminsav 50 mg n.a.
C-vitamin 41 mg 82%
Máriatövis kivonat 21 mg n.a.
Szilicium (Si) 4 mg n.a.
Vas (Fe) 1,8 mg 22%
Cink (Zn) 1,3 mg 19%
Mangán (Mn) 0,4 mg 19%
Bór (B) 0,05 mg n.a.
Réz (Cu) 110 µg 17%
Molibdén (Mo) 12 μg 15%
Jód (I) 36 μg 36%
Szelén (Se) 12 µg 41%
Króm (Cr) 10 µg 10%

OÉTI notifikációs szám: 8108/2010

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!