x
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Gyógygombák fogyasztása várandósság ideje alatt

Gyógygombák fogyasztása várandósság ideje alatt A várandósság idején több kismamánál kisebb-nagyobb problémák merülhetnek fel (hányás, émelygés, székrekedés, ödémásodás, vérnyomás, vércukorgondok…). A baba védelme érdekében ilyenkor a legtöbben szeretnének minden panaszuktól a lehető legártalmatlanabb módon megszabadulni. Ebben a gyógynövények, gyógygombák, és a gondosan megválasztott diéták nagyon sokat segíthetnek.

A gyógygombák összetételüknél fogva rengeteg tápanyagot biztosítanak mind az anya, mind pedig a magzat számára. Nagy mennyiségű B-vitamint és cinket tartalmaznak, melyek nélkülözhetetlenek a magzat növekedéséhez és fejlődéséhez. Niacin tartalmuk révén csökkentik a terhesség alatt jelentkező gyomortáji kellemetlen érzést. 

A Maitake (Grifola frondosa) gomba szelént és ergothioneine-t tartalmaz, mely nagymértékben támogatja az anya immunrendszerének működését. Az ergothioneine, mint antioxidáns megvédik az anya szervezetét az ártalmas szabadgyökökkel szemben. 

A Shiitake gomba magas béta-glükán tartalma révén üzemanyagként szolgál az immunrendszer számára, amely a terhesség alatt sokkal inkább igénybe van véve. Segíti megelőzni a bakteriális és vírusos fertőzéseket. 

A várandós anyáknál gyakoriak a hangulatingadozások, különösen az első gyermek esetén. A terhesség alatt a nők mind mentálisan, mind fizikálisan érzékenyek a külső ingerekre. Bár természetes jelenség, ezt a legtöbb nő nehezen tolerálja. 

Ebben az időszakban a Reishi gomba (Ganoderma lucidum) vérképzőként, vizelethajtóként és méregtelenítőként hat, és elősegíti a magzat normális fejlődését. Kanata professzor, Tohoku Egyetem tanára szerint a ganoderma fogyasztása nőknél és férfiaknál is javítja a nemi működést, fokozza a spermiumok aktivitását és szabályozza az ovulációt. 

 

BIO gyógygomba termékeink  

A várandóság idején fokozottan kell figyelni a D-vitamin megfelelő mennyiségű bevitelére. A D-vitamin szabályozza a kálcium felszívódását a szervezetben, így nagy szerepe van a baba csontozatának és fogazatának fejlődésében. A gombák, különösen a Mandulagomba (Agaricus Blazei Murrill) nagy mennyiségű D-vitamint tartalmaz. 

A gombák jelentős rost tartalmuk révén segítik az egészséges bélműködést, megelőzik a székrekedést, így nem csak táplálékkiegészítőként, de tányérunkra kerülve, gyakran fogyasztva is ajánlhatóak az áldott állapotban lévő kismamáknak. 

 

 

A cikket összeállította:

Szabó Nikolett

tudományos kutató

Gyógygomba Kutatólabor Kft.

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM a DRTV Média Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógygombák