Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: >> Kezdőlap >>

Gyógygombák

Gyógygombák

A hamvaskéreg gomba (Inonotus obliquus, chaga) hatásairól A hamvaskéreg gomba az Északi Félteke lombhullató erdőségeinek nyírfáin – ritkábban más lombhullatókon - élősködő taplóféle. Élete két ciklusban zajlik. Spórái megfertőznek egy élő fa testén levő sérülést. Ekkor fejlődik ki látható ivartalan termőteste. Ezt gyűjtik és nevezik taplónak. 
Minden, amit tudni szeretne a folyékony gombakivonatokról Igen sok kérdés érkezik gyógygomba kivonatainkkal kapcsolatban. Hogyan készülnek a gombakivonatok? Hogyan érdemes szedni a gombakivonatot? Meddig szabad szedni? Hány éves kortól adható? Milyen az íze? ... stb. stb. Ezért összeállítottunk egy cikket, mely a leggyakrabban felmerülő kérdésekre ad választ. 
Természetes lehetőség az irritabilis bél szindróma (IBS) kezelésében

Mi is az az irritabilis bél szindróma? Az irritábilis bél szindróma (IBS) a gyomor- és bélrendszer funkcionális zavara, kialakulásának pontos oka eddig ismeretlen.

Feltételezések szerint a bélflóra egyensúlya borulhat fel stressz hatására, illetve az immunrendszer nem megfelelő működése is okozhatja kialakulását.

Ganoderma gomba fogyasztása várandósság és szoptatás alatt

​A várandósság az egyik legszebb időszak egy nő életében, ezzel együtt az egyik legfelelősségteljesebb is. Sajnos a hazai tapasztalatok azt mutatják, hogy a kismamák felelősségérzetének fokozására még szükség van, ugyanis a legfrissebb hazai adatok szerint a kismamáknak csupán 40%-a változtat az étrendjén a terhesség ideje alatt, pedig a szervezet vitamin- és ásványi anyag szükséglete ezen időszak alatt jelentősen megváltozik.

 

Az inzulinrezisztencia gyakoribb mint hinnénk!

Az inzulinrezisztencia gyakoribb, mint hinnénk. Megelőzésében segíthetnek a folyékony gomba kivonatok.

Az inzulinrezisztencia - a cukorbetegség előszobája - mára sajnos már népbetegségnek számít. Kezeletlen esetben diabéteszhez és számtalan szövődményhez vezethet. Kezdetben sokan teljesen panaszmentesek, így nincs is tudomásuk állapotukról.

 

Mandulagomba a D-vitamin hiányos állapot megelőzésére

D-vitamin? Persze, tudjuk mi az, ezt kapják a gyerekek és az idősebb emberek, hiszen az jó a csontoknak. Ez így is van. De ez még egyáltalán nem minden. A D-vitamin egy igazi mindentudó az egészségünk számára. Aktuális orvosi tanulmányok százai mutatják, hogy ennek a vitaminnak hatalmas védelmi potenciálja van olyan civilizációs betegségeinkkel szemben, mint a rák, a szívinfarktus, diabétesz, depressziók, demencia és sok-sok más.

 

Krónikus fáradtság szindróma

A téli hónapokban feltűnően sokan keresnek meg azzal, hogy nagyon fáradtnak érzik magukat, s bármit tesznek nem javul az állapotuk, pedig még nincs is itt a hírhedt tavaszi fáradtság szezonja. Nehezebben megy a reggeli felébredés, lelassultan, fáradtan telik a nap.

A tünetek hátterében krónikus fáradtság szindróma állhat, melyet sok esetben a nem megfelelő étrend okoz.

 

Ganoderma gomba leves

A ganoderma gomba (a faj görög eredetű neve „fénylő héjat” jelent, ezért is kapta magyarul a „pecsétviaszgomba” nevet) a Hunan-hegység 3000 m fölötti, igen nehezen megközelíthető szikláin terem, ezért nevezik kínaiul „lingzhicao”-nak azaz, „szellem-gombának”.

 

Teljes spektrumú gyógygomba-kivonatok biológiai kutatása, fejlesztése A korszerű gyógyszerek és étrendkiegészítők kutatás-fejlesztésében a gyógyászati célú gombák egyre növekvő szerepet játszanak. Ez elsősorban az általuk termelt és a gombasejtekben a termőtestben, micéliumokban, spórákban található sokféle, hasznos bioaktív anyagnak köszönhető.
Maitake gomba (Bokrosgomba, Grifola frondosa)

A Maitake gyógygomba természetes környezetében Japánban és Észak-Amerika keleti részén fordul elő, az erdők kihalt, kemény fáinak törzsén. A Maitake hazánkban is vadon megtalálható erdőkben, fák tövében, főleg tölgyerdőkben. A gomba fejes saláta nagyságúra is megnőhet. Ehető gombafaj, melyet rendszeresen fogyasztanak, fiatalkorában csirkére emlékeztető íze miatt.