Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Gomba étel receptek

Gombapaprikás gyapjas tintagombából A gyapjas tintagombát (vagy másik nevén a Petrencegombát) tavasztól - őszig tudjuk gyűjteni. A gyapjas tintagomba a csiperkefélék családjába tartozó gombafaj, mely hazánkban is népszerű és fellelhető gomba fajta. Könnyen felismerhető, ezért kezdő gombászok is szívesen gyűjtik. A gyapjas tintagomba szereti a magas tápanyagtartalmú termőhelyeket, kerteket, réteket, világos erdőket, de a sík mezőktől a hegyvidékig sok helyen gyűjthető. Jellegzetes hengeres alakjáról, pikkelyes, pelyhes fehér kalapjáról könnyedén felismerhető. Egészséges és ízletes ételek készíthetőek belőle. A gyapjas tintagomba fiatalon ehető gomba. Addig fogyasztható, amíg színe fehér és a kalapja zárt.