Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Erdélyi Piros Csalóka Fenyőtoboz szirup (kézműves termék) 1000 ml

Játék

Ár:
2.490 Ft
Elérhetőség: Utolsó 4 db raktáron
Hűségpontok: 100
Várható szállítás: 2022. június 28.
Cikkszám: ERD002
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A Piros Csalóka Fenyőtoboz Szirup, Erdélyben, a vadon élő havasi fenyők zsenge, zöld, még el nem fásult tobozaiból, a benne lévő magokból hagyományos kézműves eljárással készülő, kizárólag természetes anyagokat tartalmazó egészséges élvezeti ital.  A vadon termő alapanyag és a kézműves előállítás miatt ez a termék csak szezonálisan, korlátozott mennyiségben, a készlet erejéig érhető el!

Mit tartalmaz a Piros Csalóka Fenyőtoboz Szirup?  

Vadon termő, havasi erdei fenyők friss tobozai, fenyőmag, ivóvíz, cukor. Tartósítószer: fűzfakéregből kivont szalicilsav.

A Fenyőtoboz felhasználása és egészségre gyakorolt jótékony hatásai

Fenyveserdők közelében lakó népek emberemlékezet óta és széles körben hasznosítják a félig érett, még zöld, nem kinyílt fenyőtobozok tápértékét. A fenyőtoboz szörp az egyik legnépszerűbb – kisgyermeknek is adható – de emellett készítenek belőle alkoholos kivonatot, főzeteket, lekvárt, fenyőtoboz mézet, sőt még kandírozzák is. Különleges, kellemes aromája miatt nagyon kedvelt egészséges-, élvezeti cikk.

A félig érett fenyőtobozokban számos egészségre kedvező anyagot mutattak ki laboratóriumi és farmakológiai vizsgálatok. Humán vizsgálatokat ugyan nem végeztek, de a világra szóló, több évszázados tapasztalatok a laboratóriumi vizsgálatok által megerősítve kellő mértékben alátámasztják a népgyógyászati alkalmazásokat.

Magas rosttartalom mellett több kolesztericsökkentő hatóanyag (pinolénsav[a], omega-3 zsírsavak, többszörösen telítetlen zsírsavak, olajsav, linolénsav) és antioxidánsok (fitocianidok, bioflavonoidok, karotin) járulnak hozzá az érfalak egészségének karbantartásához, a magasvérnyomás és következményes szív-érrendszeri kockázat csökkentéséhez[b]. Jelentős B, C, E és K vitamintartalommal rendelkezik (a szörp feldolgozása során a C-vitamintartalom jelentős része elbomlik.) Emellett gazdag vas, szelén, mangán és magnézium forrás. Az α-linolénsav, eicozopentánsav és docosahexánsav tartalma támogatja az agyi funkciókat, késleltetik az időskori szellemi hanyatlást és egyes neurodegeneratív állapotok gyakoriságát[c]. Ugyanakkor számos anyagcserefolyamatban játszanak pozitív szerepet[d]. Mono- és diterpén vegyületei az immunrendszert támogatják. Emellett tartalmaz még gyantákat, tanninokat melyek a bélfalak egészségének karbantartásához járulnak hozzá, támogatják a bél-immunitást. Enyhe gyulladáscsökkentő, nyákoldó és köptető hatása különösen felső légúti fertőző megbetegedések tüneteire hoz enyhülést. Vitaminjai és nyomelemei segítik a vérképzést, általános tonizálóként is működnek. Enyhe epe és vízhajtó hatása a szervezet megtisztításához járulhat hozzá.

Figyelmeztetések 

A Piros Csalóka Fenyőtoboz Szirup hagyományos, természetes szörp. Magas cukortartalma miatt cukorbetegek lehetőleg kerüljék fogyasztását, vagy legfennebb alkalmanként számított szénhidrátfogyasztásuk terhére kóstolják meg. Allergia nem túl gyakori, de előfordulhat. Mondjon le a szörp fogyasztásáról, ha fogyasztást követően bőrkiütést, viszketést, ajakzsibbadást vagy ödémát észlelne.  Felbontás után hűtőszekrényben való tárolása javasolt és 30-40 nap alatt elfogyasztandó.

Tudományos hivatkozások:

[a] - Baker EJ, Miles EA, Calder PC.: A review of the functional effects of pine nut oil, pinolenic acid and its derivative eicosatrienoic acid and their potential health benefits; Prog Lipid Res. 2021 Apr;82:101097.

[b] - Simopoulos AP. The importance of the omega-6/omega-3 fatty acid ratio in cardiovascular disease and other chronic diseases. Exp Biol Med 2008;233:674-88.

[c] - Simon C Dyall: Long-chain omega-3 fatty acids and the brain: a review of the independent and shared effects of EPA, DPA and DHA; Front Aging Neurosci.; 2015 Apr 21;7:52.

[d] - Elisabeth Christiansen, Kenneth R Watterson, Claire J Stocker, Elena Sokol, Laura Jenkins, Katharina Simon, Manuel Grundmann, Rasmus K Petersen, Edward T Wargent, Brian D Hudson, Evi Kostenis, Christer S Ejsing, Michael A Cawthorne, Graeme Milligan, Trond Ulven: Activity of dietary fatty acids on FFA1 and FFA4 and characterisation of pinolenic acid as a dual FFA1/FFA4 agonist with potential effect against metabolic diseases; Br J Nutr., 2015 Jun 14;113(11):1677-88.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!