Ganoderma gomba leves
A ganoderma gomba (a faj görög eredetű neve „fénylő héjat” jelent, ezért is kapta magyarul a „pecsétviaszgomba” nevet) a Hunan-hegység 3000 m fölötti, igen nehezen megközelíthető szikláin terem, ezért nevezik kínaiul „lingzhicao”-nak azaz, „szellem-gombának”.
Ganoderma gombaleves recept
- szárított, darabolt Reishi (Ganoderma) gomba (ízlés szerint)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 cm gyömbér
- ecet
- cukor
- só
- 30-40 dkg csirkehús
- 1 kisebb fej hagyma
- 30-40 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller vegyesen)
Egészségükre!
tudományos kutató
Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM a DRTV Média Plus Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!