Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Egészség és életmód

Ayurveda - a legősibb modern egészségfilozófia

Gőgös vállalkozás lenne az ayurvédikus orvoslásról ismeretterjesztő cikket írni. Számunkra, a nyugati tudomány eszméiben felnőtt emberek számára, nagyon nehezen érthető. Hiszen az ayurvéda egy ötezer évvel ezelőtt, az indiai szubkontinens izolált szellemiségéből, mienktől teljesen eltérő élet- és egészségfilozófiából kisarjadó, igen összetett gyógyító gyakorlat.

 

Immunrendszer erősítése természetes módon

Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa. Fő feladata, hogy felismerje a szervezetbe kerülő idegen anyagot, és eltávolítsa azt. Testidegen anyagok vagyis, antigének pl. a baktériumok, vírusok és gombák, valamint a daganatos sejtek, de az átültetett szervek, szövetek is. Az antigének általában mikroorganizmusokban, tumorsejtek belsejében, vagy azok felszínén helyezkednek el, de gyakran önmagukban is előfordulnak, pl. ételmolekulák vagy pollenekként. A legtöbb kórokozó képtelen bejutni a szervezetbe, mindaddig amíg a bőr, a szem szaruhártyája,a légző- és emésztőrendszer, valamint a húgyivarszerveket borító nyálkahártya ép.

 

Ganoderma gomba fogyasztása várandósság és szoptatás alatt

​A várandósság az egyik legszebb időszak egy nő életében, ezzel együtt az egyik legfelelősségteljesebb is. Sajnos a hazai tapasztalatok azt mutatják, hogy a kismamák felelősségérzetének fokozására még szükség van, ugyanis a legfrissebb hazai adatok szerint a kismamáknak csupán 40%-a változtat az étrendjén a terhesség ideje alatt, pedig a szervezet vitamin- és ásványi anyag szükséglete ezen időszak alatt jelentősen megváltozik.

 

Phiten: a fájdalommentes mozgás szabadsága

Minden termékünk összeállítása ugyanazon az elgondolásból indult ki: legfőbb célunk, hogy készítményeinkkel megőrizhesse szervezete természetes egyensúlyát, mely igen könnyen felborulhat a mai rohanó életmód következtében. Mivel maga az élet az emberi test formájában nyilvánul meg, mozog, lélegzik, táplálkozik, szüntelenül fejlődéseken megy át és öngyógyító tulajdonsággal is rendelkezik, ezért folyamatosan karban kell tartanunk a harmónia és a tartalmas élet megéléséhez.

 

Krónikus fáradtság szindróma

A téli hónapokban feltűnően sokan keresnek meg azzal, hogy nagyon fáradtnak érzik magukat, s bármit tesznek nem javul az állapotuk, pedig még nincs is itt a hírhedt tavaszi fáradtság szezonja. Nehezebben megy a reggeli felébredés, lelassultan, fáradtan telik a nap.

A tünetek hátterében krónikus fáradtság szindróma állhat, melyet sok esetben a nem megfelelő étrend okoz.

 

Ganoderma gomba leves

A ganoderma gomba (a faj görög eredetű neve „fénylő héjat” jelent, ezért is kapta magyarul a „pecsétviaszgomba” nevet) a Hunan-hegység 3000 m fölötti, igen nehezen megközelíthető szikláin terem, ezért nevezik kínaiul „lingzhicao”-nak azaz, „szellem-gombának”.

 

Az aranykolloid jótékony hatásai

Évezredek óta különleges a viszony az ember és a nemesfémek között. Az arany gyógyító hatását az ősi egyiptomiak már több mint 5000 éve felfedezték. Úgy tartották, hogy az arany megnöveli az életerőt és emeli a test rezgésszintjét. Írásos leletek és a jelenlegi szokások alapján az amerikai indiánok évszázadok óta használnak aranyból készített orvosságot.

 

D vitamin, a Nap vitaminja 2. rész A krónikus nem fertőző megbetegedések előidézésében számos kóroki tényezővel kell számolni. Az utóbbi tíz-tizenöt évben megnőtt azoknak a közleményeknek a száma, melyek a D-vitamin lehetséges preventív és terápiás hatását tárgyalják. Tíz ország huszonhét centrumában történő vizsgálatok (EPIC-study) azt mutatják, hogy nagyok az eltérések a D-vitamin- (retinol, b-carotin, valamint az E-vitamin) bevitel és vele párhuzamosan a krónikus megbetegedések előfordulásában. Tisztázni kell a potenciális etiológiai összefüggést a tápanyagok bevitele és a krónikus megbetegedések között.
D-vitamin, a Nap vitaminja 1. rész Egész évben mindössze augusztusban közelíti meg a lakosság D-vitamin szintje azt a mértéket, amely fölött már nem beszélhetünk hiányállapotról. Az év nagy részében a lakosság D-vitamin hiányban szenved.

D-vitamin raktáraink októberre kimerülnek. Induljunk ki abból, hogy az evolúciója során az ember rengeteget tartózkodott a napon, és nem igen viselt ruhát a nagy melegben.A D-vitamin eltér a többi vitamintól. Zsírban oldódó, hővel szemben ellenálló, szteroid hormonok családjába tartozó vitamin és aktív hormon.
Epés gondolatok
​Májunk az egyik legnagyobb és legfontosabb szervünk, melyet a folyamatos és – jó esetben – nagy mennyiségű epetermelés miatt, akár legnagyobb külső elválasztású mirigyünknek is tekinthetünk. Ha tudnánk, hogy a zsíremésztés mellett milyen kiemelkedő, életet és egészséget védő szerepe van az epének, jobban odafigyelnénk rá, és támogatnánk normál működését.