Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Egészség és életmód

Ayurveda - a legősibb modern egészségfilozófia

Gőgös vállalkozás lenne az ayurvédikus orvoslásról ismeretterjesztő cikket írni. Számunkra, a nyugati tudomány eszméiben felnőtt emberek számára, nagyon nehezen érthető. Hiszen az ayurvéda egy ötezer évvel ezelőtt, az indiai szubkontinens izolált szellemiségéből, mienktől teljesen eltérő élet- és egészségfilozófiából kisarjadó, igen összetett gyógyító gyakorlat.

 

Gombapaprikás gyapjas tintagombából A gyapjas tintagombát (vagy másik nevén a Petrencegombát) tavasztól - őszig tudjuk gyűjteni. A gyapjas tintagomba a csiperkefélék családjába tartozó gombafaj, mely hazánkban is népszerű és fellelhető gomba fajta. Könnyen felismerhető, ezért kezdő gombászok is szívesen gyűjtik. A gyapjas tintagomba szereti a magas tápanyagtartalmú termőhelyeket, kerteket, réteket, világos erdőket, de a sík mezőktől a hegyvidékig sok helyen gyűjthető. Jellegzetes hengeres alakjáról, pikkelyes, pelyhes fehér kalapjáról könnyedén felismerhető. Egészséges és ízletes ételek készíthetőek belőle. A gyapjas tintagomba fiatalon ehető gomba. Addig fogyasztható, amíg színe fehér és a kalapja zárt.
Serpenyőben pirított vargánya gomba és Gombacarpaccio recept

​Az erdei gombák királyaként is emlegetett, tinórúfélék családjába tartozó Vargánya gombát júniustól októberig tudjuk gyűjteni. Főként a savanyú talajú bükk és tölgyerdőket szereti, de megtalálható fenyvesekben is. Amennyiben magunk gyűjtjük, minden esetben vizsgáltassuk meg gomba szakértővel, mert a vargánya gomba könnyen összetéveszthető mérgező rokonaival, pl. a farkastinórú és a sátántinórú gombával! A vargánya gomba elfogyasztása igazi kulináris élménnyel szolgál a gomba ételek kedvelőinek. Sokféleképpen elkészíthető gomba: nyersen salátákba keverhető, készíthetünk belőle gombalevest, pörköltet, vagy párolhatjuk, süthetjük, de akár ki is ránthatjuk. Megszárítva az ételek ízesítéséhez - fűszerként - használhatjuk fel.​

 

A méhpempő csodálatos hatása
​A méhpempő hatása a szervezetünkre sokrétű, jótékony hatását szinte szervezetünk minden sejtjében érezhetjük. A méhpempő a fiatal dolgozó méhek garatmirigy váladéka, amely a méhek táplálására szolgál. A életének harmadik napja után kezd működni az a mirigy, amely a méhpempőt előállítja, és elég gyorsan, a tizenegyedik naptól elsatnyul, így többé nem termel méhpempőt. Ez alatt az idő alatt a fiatal méh ebből táplálkozik. A méhpempőnek fehéres színe van, zselés állagú váladék, amely gyöngyházfénnyel csillog. Íze erősen savanyú, szúrós, enyhén cukros. Az idő elteltével egyre sűrűbbé válik, és a színe is változhat, ha levegővel érintkezik.
Immunrendszer erősítése természetes módon

Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa. Fő feladata, hogy felismerje a szervezetbe kerülő idegen anyagot, és eltávolítsa azt. Testidegen anyagok vagyis, antigének pl. a baktériumok, vírusok és gombák, valamint a daganatos sejtek, de az átültetett szervek, szövetek is. Az antigének általában mikroorganizmusokban, tumorsejtek belsejében, vagy azok felszínén helyezkednek el, de gyakran önmagukban is előfordulnak, pl. ételmolekulák vagy pollenekként. A legtöbb kórokozó képtelen bejutni a szervezetbe, mindaddig amíg a bőr, a szem szaruhártyája,a légző- és emésztőrendszer, valamint a húgyivarszerveket borító nyálkahártya ép.

 

Phiten: a fájdalommentes mozgás szabadsága

Minden termékünk összeállítása ugyanazon az elgondolásból indult ki: legfőbb célunk, hogy készítményeinkkel megőrizhesse szervezete természetes egyensúlyát, mely igen könnyen felborulhat a mai rohanó életmód következtében. Mivel maga az élet az emberi test formájában nyilvánul meg, mozog, lélegzik, táplálkozik, szüntelenül fejlődéseken megy át és öngyógyító tulajdonsággal is rendelkezik, ezért folyamatosan karban kell tartanunk a harmónia és a tartalmas élet megéléséhez.

 

Az aranykolloid jótékony hatásai

Évezredek óta különleges a viszony az ember és a nemesfémek között. Az arany gyógyító hatását az ősi egyiptomiak már több mint 5000 éve felfedezték. Úgy tartották, hogy az arany megnöveli az életerőt és emeli a test rezgésszintjét. Írásos leletek és a jelenlegi szokások alapján az amerikai indiánok évszázadok óta használnak aranyból készített orvosságot.

 

Miért A liposzómák csupán elektronmikroszkóppal látható apró gömböcskék, melyeket vízben oldható anyaggal töltenek meg. A gömböcskéket alkotó burok zsírból és szénhidrátból álló kettős réteg (foszfo-lipid), melyekbe nano-méretű részecskék vannak becsomagolva.
Pirított rókagomba recept
A rókagombát a legízletesebb gombák közt tartják számon, a gombaínyencek igazi kedvence. Íze enyhén csípős, borsos, fűszeres, aromás. Ez az ízhatás sütésre, főzésre, pirításra enyhül, a fűszerezéstől függően alakíthatjuk szájízünk szerint. Kulináris élményét, és ízét egyesek a kucsmagombához, mások az igen drága szarvasgombához hasonlítják. 
 
A rókagomba húsa keményebb a csiperkénél, így valamivel hosszabb sütési időt igényel. Ez a gomba nyersen nem fogyasztható!
Oregánó olaj, a természet antibiotikuma

Az Oregánó, más néven Szurokfű vagy Vadmajoránna az árvacsalánfélék családjába tartozik. Gyógyhatásait már az ókori Görögországban is ismerték és alkalmazták. Hippokratész fertőtlenítőszerként használta. Az ókori Egyiptomban köhögéscsillapításra, légúti fertőzésekre és különböző mérgezések ellenszereként alkalmazták, valamint az ételeket tartósították szurokfű segítségével.