Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Diet Food Bio Triphala por 100 g

Játék

Ár:
2.690 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 108
Várható szállítás: 2020. december 02.
Gyártó: Diet Food
Cikkszám: DF137
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Az indiai bio Triphala por három kiváló ayurvédikus gyógynövény keverékéből áll: Haritaki, Bibhitaki és Amla porból. Poliherbál készítmény (mivel több gyógynövény kombinációját tartalmazza), ezáltal hatékonyabb terápiát eredményez, mint bármelyik önálló komponens. A Tiphalát az ayurvédikus gyógyászat már évszázadok óta alkalmazza a jó emésztés és a belső tisztaság fenntartására.

A Haritaki kiváló emésztés támogató, a Bibhitaki táplálja a nyálkahártyákat és vértisztító hatású, az Amla segíti a bélműködést, tisztít és méregtelenít. A Triphala ezáltal nagyszerűen képes összehangolni és erősíteni a vitalitást, tisztítani és regenerálni a szervezetet, csökkenteni a szervezetben lévő gyulladásokat. Ez a hármas kombináció erőteljesen méregteleníti a béltraktust és pozítv hatással van mindhárom testenergiára: Vata, Pitta és Kapha.

A Diet Food bio Triphala port eredeti, indiai növényekből készítik, melyek ökológiai gazdálkodásból származnak. Mentes mindenféle szennyező anyagtól, hozzáadott adalékanyagoktól. 100% tiszta, növényi por keverék. 

A Triphalat az ayurvédikus gyógyászatban a tradícionális, gyógynövényes rasayana kezeléseknél alkalmazzák. Pozítv hatással van mindhárom testenergiára: Vata, Pitta és Kapha

Amla (Emblica officinalis)

Hagyományosan az Amlát Indiában használják az immunrendszer és a keringési rendszer támogatására, mivel tisztít és méregtelenít. Az Amla gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, különösen a C-vitaminban. Az Amlát - vagy más néven indiai egrest Indiában szent faként tisztelik, és az ayuvedikus gyógyászat immár több mint 4000 éve használja gyógyítási célra. Az Amla szanszkrit elnevezése: a legjobb gyógyító. Indiában úgy tartják, hogy a "bőség istennőjének lakhelye". Az amla gyümölcse 20x annyi C-vitamint tartalmaz mint a narancs, ezen kívül gazdag polifenolokban, aminosavakban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és tanninban. Magas antioxidáns tartalmánál fogva öregedésgátló hatású és általános immunerősítő, tonizáló, így rendszeresen szedhető. Megakadályozza a testben a degeneratív elváltozásokat és vitalizál. Az Amla leköti a savakat, csökkenti a máj és bélrendszeri gyulladásokat, segíti az emésztést, szabályozza a bélműködést (székrekedés, hasmenés). Az Ayurvédikus megfigyelések alapján használják fekély, savtúltengés, epeégés, gyomorhurut esetén, valamint ekcéma, hajhullás, hörghurut és skorbut kezelésére, megelőzésére valamint a keringési rendszer támogatására. A kozmetikai iparban külsőleg is gyakran használják bőrproblémákra, hajhullásra, korpásodásra és korai őszülés ellen. Alapvetően fiatalító szerként tartják számon, gyarapítja a szövetállományt, erősíti a fogakat, csontokat, javítja a látást. Hatékonynak bizonyult hasnyálmirigy gyulladás és csontritkulás esetén, valamint kutatások folynak egyes ráktípusokra kifejtett hatásáról. 

Bibhitaki (Terminalia bellirica)

A Bibhitaki fa gyümölcsét az indiai ayurvédikus gyógyászat bakteriális és vírusfertőzések kezelésére, a szervezetben lévő gyulladások csökkentésére, cukorbetegség és vércukorszint szabályozására használja. Gyümölcse béta-szitoszterol, galluszsav, ellegsav, chebulasav hatóanyagokat tartalmaz. Antibakteriális hatású, elősegíti a gyomor és bélrendszer egészséges működésének fenntartását. A Bibhitakiról úgy tartja az ayurvédikus gyógyászat, hogy elsősorban a testszövetek egészséget képződését segíti, a plazmát (Rasa Dhatu – a vér folyékony része, mely az emésztett ételből származó tápanyagot tartalmazza, és táplálja az összes szövetet, szervrendszert), az izmot (Mamsa Dhatu – fedi a kényes életfontosságú szerveket, mozgatja a forgókban a végtagokat és fenntartja a test fizikai erejét), és a csontot (Asthi Dhatu – támasztékot ad a testszerkezetnek). Egymagában azonban nem szokták alkalmazni, hanem más ayurvédikus növényekkel kombináltan.

Haritaki (Terminalia chebula)

Az indiai Haritaki (Terminalia chebula) vagy Indiai cserzőgubacs az ayurvédikus és a tradicionális tibeti orvoslás univerzális szere. A Haritaki gyümölcsei elsősorban kiváló hatással vannak az emésztési folyamatokra és a bélműködésre. Elősegíti a tápanyagok felszívódását, és szabályozza a vastagbél működését. Jótékony hatású puffadás, székrekedés, aranyér, valamint köhögés és megfázás esetén.

Bio Triphala por összetétel

bio Amla (Emblica officinalis), Bio Bibhitaki (Terminalia bellirica), bio Haritaki (Terminalia chebula). 

Tápérték

Energia ................................ 1218 kJ / 291 kcal
Zsír ................................ 0,3 g
- melyből telített zsír  ................................ 0,1 g
Szénhidrátok  ................................ 52 g
- melyből cukrok  ................................ 11,5 g
Élelmi rostok  ................................ 35 g
Fehérje  ................................ 2,3 g
Só  ................................ 0,1 g 

Elkészítés

Keverjen 1 g (kb. fél kanál) Triphala port kedvenc italába pl. tejbe, gyümölcslébe, vagy adja hozzá joghurthoz, gabonfélékhez, müzlihez, desszertekhez vagy salátához. 

Figyelem

Ne lépje túl az ajánlott napi adagot (maximum 3,5 - 5 g). Használat után jól zárja le a tasakot és tartsa száraz helyen. Allergének: a termék tartalmazhat dió és mogyoróféle származékokat, szója származékokat, glutén származékokat. 

Származási ország: India

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!