Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Miért "liposzómás" a liposzómás C-vitamin?

Miért "liposzómás" a liposzómás C-vitamin? A liposzómák csupán elektronmikroszkóppal látható apró gömböcskék, melyeket vízben oldható anyaggal töltenek meg. A gömböcskéket alkotó burok zsírból és szénhidrátból álló kettős réteg (foszfo-lipid), melyekbe nano-méretű részecskék vannak becsomagolva.

A nano-méret nagyon kicsi (10 -9 m): így aránylik például egy üveggolyó a Föld bolygó méretéhez vagy a DNS molekula két spirálja közötti távolság 2 nanométer. A liposzómás C-vitaminban tehát nano-méretű C-vitamin van „csomagolva” foszfo-lipid burokba. A liposzómás burok nagyon hasonló a testünk sejtjeit körülvevő sejthártyához. Az ilyen burok a sejteket is védi, de védi a liposzómában lévő anyagot is a külső behatásoktól (pl. emésztés). Az emésztőrendszerből közvetlenül szívódik fel, nem igényel semmilyen emésztési tevékenységet. A vékonybélből közvetlenül – és sértetlenül – a vérkeringésbe kerül, és a teljes hatóanyagtartalmát eljuttatja a sejtekhez. A sejthártya és a liposzómális burok egyesül egymással, így a C-vitamin egyből a sejtbe jut.

TEKINTSE MEG LIPOSZÓMÁS TERMÉKEINKET

Ez a folyamat sokkal hatékonyabb, mint a C-vitamin tablettás bevitele, mert a tabletta jelentős része az emésztési folyamat során oxidálódik, semlegesítődik, mielőtt eljutna a sejtekig. A liposzómás C-vitamin sejtbe jutása nagyságrendekkel hatékonyabb a tablettás formához képest. Szent-Györgyi Albert tanítása alapján az év minden napján szükségünk van C-vitaminra, hiszen az emberben nincs meg a C-vitamint előállító enzim. Sajnos már a táplálékaink minőségében sem bízhatunk meg, mert az elmúlt 80 esztendőben a földjeinket teljesen kizsákmányoltuk. Kiküszöbölhetőnek tűnnek azok az emberi félelmek is, melyek szerint a C-vitamin tönkreteszi a vesét vagy vesekövet okozhat. A mai rohanó világban egy átlagos terhelésű embernek 3.000 mg C-vitamint kellene szednie naponta. 

Mit jelent a liposzóma? .. és mi a foszfolipid? Miből épülnek fel a sejthártyák? A liposzómákról, és a liposzómális táplálékkiegészítőkről, valamint azok biológiai hasznosulásáról beszél dr. Gothárd Csaba. Tekintse meg filmünket: Tekintse meg filmünket:

  

Tápanyag bevitel szempontjából például kifejezetten hatásos a liposzómás (nanoméretű) technológia, hiszen szervezetünk is ezt a módszert követi. A bevitt élelmiszereket „aprítja”, hogy a sejtek fel tudják azokat dolgozni. Ehhez az kell, hogy a tápanyag keresztül tudjon hatolni a sejthártyán. Tehát szervezetünk a bevitt tápanyagokat „nanosítja”. 

A táplálék kiegészítők jövője a liposzómás burokban való felhasználásról szól. A nanosított készítmény az őt védő liposzómás burokban közvetlenül a sejtekig tud eljutni, hogy azok feldolgozzák, amire szükségük van. Nagy haszna ennek a technológiának, hogy mindezt különféle felhasznált töltőanyagok, kötőanyagok, zselatin, édesítőszerek, színezékek, kapszula anyagok vagy aroma anyagok nélkül teszi meg, amelyek általánosan használtak más készítményeknél.

TEKINTSE MEG LIPOSZÓMÁS TERMÉKEINKET

Mire jó a C-vitamin?

A válasz amennyire egyszerű, annyira bonyolult: szinte mindenre. Annyi élettani folyamatban vesz részt, hogy a C-vitamin hiánya komoly gondokat okozhat a szervezet, illetve egyes szervek működésében.

A C-vitamin hiánya eleinte teljesen tünetmentes felnőttek esetében általában 3-12 hónap telik el, míg az első problémák jelentkeznek. A beteg vérzékennyé válik, vagy a sérülések csak lassan gyógyulnak, ok nélküli súlyvesztés, izom- és ízületi fájdalom jelentkezik.

A C-vitamin (vagy aszkorbinsav), vízben oldódó vitamin, mely a legismertebb és legszélesebb körben alkalmazott táplálék-kiegészítő, elsősorban immunrendszert erősítő hatása miatt, mivel az emberi szervezet nem képes azt előállítani. A C-vitamin szükséges a kollagén szintézishez, így a bőr-, haj, körmök-, ízületek épségéhez, a csont- és a porcképzéshez, fokozza a sérülések, sebek gyógyulást, segíti a kötőszövet újraépülését. A C-vitamin az immunrendszer egészséges működésének nélkülözhetetlen eleme.

 A C-vitamin segít megelőzni a vírus- és bakteriális fertőzéseket, védelmet nyújt a rákkeltő anyagok ellen, mérsékli az allergiát előidéző anyagok hatását A kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling tanulmányai szerint napi 1000 mg C-vitamin 45%-kal csökkenti a megfázás/nátha kialakulását és 63%-kal a betegség hosszát. A Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics című szaklapban publikált kutatás során azt találták, hogy a megfázás és influenza tüneteinek megjelenésekor az első 6 órában óránként 1000 mg C-vitamin kiegészítést, majd ezt követően napi 3-szor 1000 mg C-vitamin kiegészítés 85 %-kal csökkentette az influenza és a magfázás tüneteit.

A C-vitamin nélkülözhetetlen néhány neurotranszmitterünk, így a norepinefrin szintéziséhez, a zsírsavak szállításáért felelős karnitin előállításához, részt vesz a koleszterin anyagcseréjében, a koleszterin epesav konverzióban, így segít a koleszterinszint optimalizálásában és az epekő kockázatának csökkentésében. Antioxidáns hatása révén segíti a sejtjeinket károsító szabadgyökök semlegesítését.

C-vitamin és a gyulladásos betegségek

McGregor és Biesalski kutatók szerint számos gyulladásos állapot, mint a gyomorhurut, cukorbetegség, hasnyálmirigy gyulladás, tüdőgyulladás, csontritkulás, rheumatoid arthritis, az egészséges kontrollhoz képest jelentősen alacsonyabb plazma C-vitamin szinttel jár. Alapos C-vitamin csökkenést állapítottak meg a rákos, a SIRS (rendszeres gyulladásos válasz tünetegyüttes) betegek esetében.
 
A rákos betegek általános állapota krónikus gyulladásos állapot, amelyet a tumor maga és a gazdaszervezet által termelt faktorok és a tumor közti kölcsönhatás okoz. A krónikus gyulladások és az oxidatív stressz folyamata során az antioxidáns C-vitamin mennyisége kimerül, így a rákos páciensek C-vitamin hiányosak. Számos kutatás kimutatta, hogy magas dózisú C-vitamin alkalmazása, javítja a daganatos betegek életminőségét valamint megsokszorozhatja a túlélési időt.

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM a DRTV Média Plus Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!

Ízelítő liposzómás termékeinkből:

Tartalomhoz tartozó címkék: C-vitamin Immunrendszer