Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Arany Múmijó a hegyek könnye

Arany Múmijó a hegyek könnye
A múmijó számtalan variációja létezik, különböző megjelenési formákban; így ismert az „arany múmijó” amely vörös, az „ezüst múmijó”, amely fehér, a „réz múmijó”, amely kék, és a „sötét múmijó” amely a barnától a feketéig terjedő színű.

Az indiai kultúrkör „bibliája”, a Védák könyve is említést tesz róla.

A Susruta-Samhita, a Charaka-Samhita, és több kínai könyv is ír a múmijóról, komolyabb problémák kapcsán. A hegyi balzsamnak is nevezett múmijóról azt tartották, hogy erősíti a szervezetet, és az erősítő hatása mellett meghosszabbítja az életet. Ebben a vonatkozásban messze felülmúlja a ginseng gyökér hatását.

Az „Orvostudományi Kánon” című művében Avicenna a következőket írja:

„A múmijó: hegyi viasz. A hegyi viasznak ugyanolyan ereje és természete van, mint a ziftnek, valamint a szilárd és folyékony bitumok keverékének, csak a múmijó önmagában nagyobb hasznot hoz, mint a kettő együttvéve. Rendelkezik feloldó és felszívó tulajdonságokkal és hatással. Külsőleg bedörzsölve kitűnő szer a ficam és törés okozta fájdalmakra, gutaütésre valamint az arcidegek paralízisének kezelésére.” Ugyanebben a munkájában az középkori orvos rámutat arra, hogy: „3 saira (saira= 0,035 g) hegyi viasz erős nabizben (alkoholos ital) feloldva megállítja a betegséget”

 

Arany Múmijó és további Evalar termékek


A múmijó nagy hatékonyságáról tanúskodnak az ősi keleti leírások is


A jelenleg is föllelhető több mint 70 gyógyászati könyv és tanulmány gazdag ismeretanyagot tartalmaz az ókori orvosok által használt múmijó széles alkalmazási területeiről. A kiadványok leírása szerint a „csodaszer” fokozza az emberi szervezet különböző szöveteiben lezajló regeneráló folyamatokat. A múmijót és annak használatát orvos-dinasztiák kezelték családi titokként.

A múmijót Arisztotelész - Nagy Sándor tanítója - is említi műveiben, aki vizsgálta a hatását és feljegyezte a különféle felhasználási területeit is.

Az egyház is jól ismerte a múmijót, csakúgy, mint az orvostudományok legkiválóbb középkori képviselői: Avicenna, Paracelsus, Agricola, Quiricus, és még sokakat sorolhatnánk.

Egyik legrégebbi részletes leírását Al-Imam al Azam Abu Hanifah Muhammad (i.sz. 699-767) művében olvashatjuk, aki korának legjelentősebb iszlám tanítója volt.

Követői az „Iszlám igehirdetők legnagyobbika” (Imam al-Aadham) névvel illeték. Abu Hanifah Muhammad  megfigyelte, hogy a méhek a méhpempőt mézzel keverték össze és fekete anyaggal vonták be. Abu Hanifa feljegyezte, hogy ez a fekete anyag, amely múmijó néven ismert, egyike a leghatásosabb szereknek, melyet a sebekre és horzsolásokra is használtak.

A múmijó erejéről írt megfigyelés nyomán számos követője jegyezte fel tapasztalatait, melyek szerint a múmijó az egész testerősítő szere. Segíti a szervek funkcionális működését, jó hatással van a szexuális életre  és egy sor egyéb egészségünkkel kapcsolatos probléma megoldására.

 

Mi is a múmijó tulajdonképpen?


A múmijónak többféle elnevezése van. A múmijó a görög mumia szóból ered, amely épen megőrzött testet jelent.

A múmijó a barlangok mennyezetén, falain, a sziklák repedéseiben képződött „kőcseppek”, kisméretű sztalaktitok formájában fordul elő, amelyek könnycseppekre emlékeztetnek, és ezért a helyiek a „hegyek könnyének” nevezik.

Nevezik többek között sziklavérének, sziklagyöngyének és öt szerv esszenciának is.

Minden országban a maguk módján nevezik ezt a szert; Burmában „csao-tui", azaz „a hegy vére”, Mongóliában és Tibetben „baragshun" vagyis „a szikla folyása”, Szibériában „Kövi olaj”, Kirgizisztánban „Arhar Tas", Dagesztánban „sziklák gyantája” a neve. Az arab területeken „hafiz-al-adzseszod"-nak hívják, ami annyit jelent, hogy „a szervezet őrzője”.

 

Arany Múmijó és további Evalar termékekE csodatevő balzsam görög neve „múmie", amelynek jelentése szintén „a test őrzője”. Az ősi Egyiptomban a múmié „illír gyanta” néven volt ismert. Ezen kívül olyan megnevezései is elterjedtek, mint „mumíj", „hegyi balzsam”, „hegyi csepp”.

Mongóliában a különleges hatása miatt „varázs gyanta”, „élettüzét megőrző” és „élethosszabbító” csodaszerként jegyzik fel a gyógyászati szutrákban.

A múmijót mindig is nagy dicsfény övezte. Csodatevő erejéről legendák születtek. A régi korok magasztalt gyógyító medikusai - Abu Ali ibn Sinna (Avicenna), Abu-Raihan Muhammad ibn Ahmad al Beruni, Muhamadd Mumin Abubakar Razi - jegyezték fel a szer használatának és alkalmazásának lehetőségeit a legkülönfélébb betegségek esetén.  

A régmúlt idők kiváló medikusai e sokoldalú szer jellemzése során kifejtették: „ez a szer erőt ad az egész szervezetnek".

A cikket összeállította:
Árendás László
természetgyógyász
 

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM a DRTV Média Plus Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!

Tartalomhoz tartozó címkék: Múmijó