Almapektin inulinnal 500 ml
Elérhetőség: | Raktáron |
Hűségpontok: | 148 |
Várható szállítás: | 2024. november 06. |
Gyártó: | Mester és Major Kft. |
Cikkszám: | OT086 |
Átlagos értékelés: | (4) |
|
TERMÉK LEÍRÁS
A prebiotikumok, amelyek ellenállnak az emésztő enzimeknek, változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a bélflórában lévő hasznos baktériumok szaporodását és ezzel párhuzamosan gátolják a káros baktériumok megtapadását a bélben. A pektinre vonatkozó állítás szerint napi 10 g pektin étkezés részeként való elfogyasztásával az egészségre kedvező hatást gyakorol. A pektin hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, kedvező a hatása a mikrobiomra. Napi 12 g inulin bevitel hozzájárul a széklet gyakoriságának növelése révén a normál bélműködéshez.
A pektin és az inulin szerepe a bélegészségben
Az élelmi rostok fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében, a csökkentett élelmi rostbevitel összefüggésben áll a nyugati betegségek gyakoribb előfordulásával, a bél immunállapot rendellenességeivel. Az immunrendszer és a bélflóra kölcsönhatása, együttműködése biztosítja, hogy szervezetünk védve legyen az emésztőrendszerbe óhatatlanul bekerülő káros anyagoktól.
Nagyon fontos, hogy minden nap a jó összetételű mikrobiom hozzájusson az őt tápláló anyagokhoz. Ilyen tápláló anyagok, a pektin és az inulin, melyek segítik az egészséges és az élettani funkciójukat megfelelően ellátó vékonybél hámsejtek (enterocyták) és a vastagbél hámsejtek (colonocyták) működését, a jó összetételű mikrobiom kialakulását és a káros, toxin termelő gramm negatív úgynevezett LPS baktériumok és gombák
kiszorítását. A jó (eubiotikus) baktériumok biztosítják a bélnyálkahártya védelemét, átjárhatóságát és egyensúlyát. Az utóbbi években egyre több információval rendelkezünk arról, hogy az egész szervezet működése szempontjából milyen fontos szerepe van az egészséges mikrobiomnak.
Az emésztőrendszer immunrendszerét gyakran GALT (gut-associated lymphoid tissue) néven említik, ami magyarul bélhez kapcsolódó limfoid szövet. Az immunrendszer kb. 70%-ban az emésztőrendszerben található. A GALT-ot több limfoid szövettípus alkotja, melyek termelik és tárolják azokat az immunsejteket, amelyek megtámadják a kórokozókat.
A pektin és az inulin a két legértékesebb élelmi rost. A pektin, mint a legjobb vízben oldható fermentálható rost és az inulin, mint rezisztens szénhidrát fontos szerepet játszanak a bél immunállapot egyensúlyában. A fermentálható rostok hozzájárulnak bél védekezéséhez, megelőzve a betegségek kialakulását, segítik a bélnyálkahártya immungát működését. Az immungát az emberi test kapuőre. A nyálkahártya és a bélhámsejtek megakadályozzák, hogy a béltartalom nemkívánatos molekulái és a kórokozók belépjenek - a lamina propria alá bekerülve - a nyirok- és a vérkeringésbe.
A gyulladásos bélbetegségek (IBD), a fekélyes vastagbélgyulladás (UC) és a Crohn-betegség (CD) krónikus és visszatérő gyulladásos állapot a bél traktusban. Az olyan tünetek, mint a hasmenés, hasi görcsök, súlycsökkenés, fáradtság, vérszegénység és bélrendszeren kívüli tünetek (többek között különböző gyulladásos bőrbetegségek, ízületi gyulladás) nagy hatással vannak az életminőségre.
Az UC és a CD előfordulásának gyakorisága világszerte nőtt az elmúlt 50 évben, különösen a fejlődő és a nyugati országokban. A krónikus és visszatérő bélgyulladásos állapot immunológiai, mikrobiális és környezeti tényezők közötti összetett kölcsönhatás eredménye, így egy specifikus kezelés kifejlesztése fontos feladat. A terápiának fontos része a bélgát diszfunkciójának és az immunrendszer rendellenességeinek megszüntetése, például autoimmun és gyulladásos betegségek, beleértve a Crohn - betegséget és a fekélyes vastagbélgyulladást. A bélgát funkció javítása az élelmi rostfogyasztás növelésével, hatékony stratégia lehet a nyugati, immunrendszerrel kapcsolatos betegségek megelőzésére.
A sűrítmény kétféle természetes prebiotikumot tartalmaz:
- Almapektin - természetes vízben oldódó fermentálható rost.
- Inulin - rezisztens szénhidrát, a szimbionta anaerob vastagbél baktériumflóra tápláléka.
Táplálkozási értékek a termék 100 grammjában
Tápérték jelölés | 100 g-ban |
---|---|
Szárazanyag | 20 g |
Energia | 107 kJ / 25 kcal |
zsír | 0.2 g |
-ebből telített | 0 g |
szénhidrát | 9.6 g |
-ebből inulin | 9.1 g |
Fehérje | 0.2 g |
Élelmi rost | 9.4 g |
-Ebből pektin | 9.4 g |
Só | 0 g |
Az almapektin szirup előállítása almarostból történik.
Az inulin a csicsókából származik, annak a legértékesebb része.
Európai Bizottság (EU) 2015/2314 rendelete alapján
A pektinre vonatkozó állítás szerint napi 10 g pektin étkezés részeként való elfogyasztásával az egészségre kedvező hatást gyakorol. A pektin hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, kedvező a hatása a mikrobiomra. Napi 12 g inulin bevitel hozzájárul a széklet gyakoriságának növelése révén a normál bélműködéshez.
Fogyasztása
- A kedvező hatások napi 100 ml elfogyasztása esetén érhetőek el.
- Bő folyadékkal kell fogyasztani!
- A termék fogyasztása mellett se feledkezzen meg a változatos és kiegyensúlyozott étrendről, az egészséges életmód fontosságáról.
- Sokféleképpen lehet fogyasztani, önmagában, ízlés szerint keverhető ételekbe, pl. főzelékekbe, italokba pl. növényi tejekbe.
Alapanyagok származási helye
- Az almapektin alapanyaga Ukrajna-Kárpátalja, Felső-Tisza-vidékéről származik.
- A nagy tisztaságú, cukormentes inulin előállítása csicsókából történik.
Származási ország
Magyarország
Gyártja és forgalmazza
Mester és Major Kft.
Kiszerelés
500 ml
VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE
Horváth Gyula
A szállítási idő lehetne rövidebb.