Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

A méhpempő csodálatos hatása

A méhpempő csodálatos hatása
​A méhpempő hatása a szervezetünkre sokrétű, jótékony hatását szinte szervezetünk minden sejtjében érezhetjük. A méhpempő a fiatal dolgozó méhek garatmirigy váladéka, amely a méhek táplálására szolgál. A életének harmadik napja után kezd működni az a mirigy, amely a méhpempőt előállítja, és elég gyorsan, a tizenegyedik naptól elsatnyul, így többé nem termel méhpempőt. Ez alatt az idő alatt a fiatal méh ebből táplálkozik. A méhpempőnek fehéres színe van, zselés állagú váladék, amely gyöngyházfénnyel csillog. Íze erősen savanyú, szúrós, enyhén cukros. Az idő elteltével egyre sűrűbbé válik, és a színe is változhat, ha levegővel érintkezik.

A méhpempő hatása sokrétű és összetett. A tiszta méhpempő egy valóban természetes "táplálékkiegészítő", igazi életelixír. Erősíti, táplálja és regenerálja a szervezetet. Erős vírusellenes és antibakteriális hatású, erősíti az immunrendszert.

A méhpempő hatása a szervezetünkre


Csonttörések
A méhpempő lerövidíti a gyógyulási időt, mivel gyorsítja a sebek gyógyulását és elősegíti a sérült csontszövet termelődését. Törések esetén 45 napos kúrát javallott végezni, napi 2 gr-os adagolással.

Daganatos megbetegedések

Kizárólag a tiszta méhpempő tartalmazza a daganatos sejtek kialakulását és növekedését gátoló 10-HDA savat. 60 napos kúra alakjában, napi 1 gr-os adagolással, ezt évente 2-3-szor lehet megismételni. Fontos, hogy a terápia ideje alatt vegetáriánus étrendet tartsunk, hogy a sok nyers gyümölcs és zöldség segítse elő a tiszta méhpempő hatékonyságát.

Depresszió
A méhpempő gyógyító hatása mellett, a depressziós tünetek enyhítésekor másik fontos előnye az, hogy nincs mellékhatása. Javítja a közérzetet, megszünteti az álmatlanságot, a depresszív tüneteket és az étvágytalanságot. Mivel a legnagyobb B-vitamin tartalmú természetes táplálékkiegészítő, igen hatásos stresszoldó. Csökkenti a szorongást és a mentális feszültséget. Javallott adagolás: éhgyomorra 2-4 gr méhpempő 30 napig, amelyet 1-2 hetes szünetnek kell követnie.

Drogfüggőség és alkoholizmus

Az említett szenvedélybetegségekre gyakorolt jótékony hatását nemrég fedezték fel és megdöbbentette az orvostudományt. Főleg az elvonási tünetek megszüntetésében nagyon hatékony. Az eddig normálisnak tartott adag százszorosának, azaz 25 g méhpempő bevételével eltünteti a szorongást, reszketést vagy az inkoherens gondolkozást. Az adagolást 25 gr-al kell kezdeni, melyet naponta 2-5 gr-a ajánlott csökkenteni a tünetektől függően. A kezelés 3 hónapos. Alkoholizmus esetén még nagyobb sikerrel lehet alkalmazni a nagy dózisú kúrát.

Méhpempő tartalmú termékeink

 
Érelmeszesedés – Ateroszklerózis
Napi 1-2 gr méhpempő fogyasztása javallott a főétkezések előtt, éhomra. 
A kezelés legalább 30 és legtöbb 60 napot kell, hogy tartson, szükség szerint évente három alkalommal megismételve.

Férfi potenciál növelés
A Méhpempő a méhek mindennapjaiban biostimulátorként fejti ki hatásait, tehát a közösség fejlődésére hatással van azáltal, hogy az anyaméh termékenységét garantálja. A Méhpempő ilyen formában fejti ki hatásait az emberi testben is, bioaktív tulajdonságaival a termékenységet fokozza. A méhpempő fogyasztásával megnő a tesztoszteronszint a vérben, amelynek fontos hatása van a meddőség vagy impotencia kezelése során. Ajánlott napi adag: 2-3 gramm 3 hónapig.

Gyulladáscsökkentő hatás
A méhpempő gyulladáscsökkentő hatását természetes antibiotikum jellegének köszönheti. Adagolása a gyulladás mértékének függvényében változik.

Hangszálak erősítése

A Méhpempő a hangszálakat lazítja, ezáltal az igénybe vett hangszálakra, mint például az énekesek hangszálaira, igen kedvezően hat. Az igénybevett hangszálakra ajánlott napi 1-2 gramm elfogyasztása.

 

 

 Hepatitisz
A méhpempővel kiváló eredményeket értek el a hepatitisz összes formájában, de kimagaslókat főleg a virális hepatitisz esetében, ahol kúra után jelentősen megnőtt az albumin és a globulin szint.
Javallott adagolás: 90 napos kúra keretében, 3 gr méhpempő ajánlott, reggeli, éhomra történő adagolással. Egy kúra után 30-45 napos szünetet kell tartani.

Hormonegyensúly szabályozás
Szülést követően segít helyreállítani a hormonháztartást. Hormonegyensúly szabályozásra fogyasszon 30 napon keresztül 1-2 grammot.

Időskori elbutulás – demencia
A méhpempő ajánlott az öregedés hatásainak a csökkentésére is, mivel lassítja az öregedés folyamatát, a szenilitást. Évente három alkalommal, 60 napos kúra ajánlott naponta 2 gr-os adagolással.

Influenza és fertőzések
Immunerősítő és antivirális hatásának köszönhetően kitűnően segít az influenza megelőzésében. Rövid, 7-8 napos kúra ajánlott.

Méhpempő tartalmú termékeink


Korai változókor
Az adagolás folyamatos növelésével 3 hónapos kúra ajánlott. Első hónapban 1gr-os, második hónapban 2 gr-os, a harmadikban pedig 4 gr-os adagolás javallott. Ezt évente kétszer kell megismételni, 30 napos szünettel.

Krónikus fáradtság szindróma
Célszerű méhpempőt fogyasztani jobb munkateljesítmény, memória javítás céljából. Szintén jótékonyan hat az alvásra. Javallott kezelés: napi 1-3 grméhpempő, 3 hónapos kúrák révén. Az adagolást fokozatosan kell növelni 1gr-ról 3 gr-ra.
 
Női meddőség, terméketlenség
A méhpempő elősegíti a teherbeesést, ovulációt. Fogyasztása olyan nők esetében is ajánlott akiknek rendszertelen a menstruációs ciklusuk vagy gyengén működik a petefészkük. Javallott 28 napos kúra: reggelente, étkezés előtt, legkevesebb 30 perccel éhgyomorra fogyasszunk 1-2 gr méhpempőt, majd 28 napos szünettel ismételjük meg a kezelést.

Pajzsmirigy
Kutatók jó eredményeket értek el a pajzsmirigy fokozott működésének megbetegedésénél Méhpemőt alkalmazva. Ajánlott napi adag: 1-2 gramm 30-60 napig, évente 3 alkalommal

 

 

 Reumatikus megbetegedések

A méhpempő azzal, hogy serkenti a szervezetben termelődő kortizol hormon termelődését lassítja az ízületi degeneratív folyamatokat, elősegíti a porcszövetek regenerálódását és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően felgyorsítja a gyulladásban levő ízület gyógyulását. Évente 2-3 alkalommal, 45 napos kúrát ajánlott végezni, 1-3 gr-os adagolással.

Rövidlátás és progresszív rövidlátás

A látás jelentős javulása céljából a méhpempő 60 napos használata ajánlott, napi 1 gr-os adaggal, 2-3 hónapos kúrák keretében.

Sperma csökkent molitása
A "Journal of Gynecology & Obstetrycs" 2008-ban tette közzé két egyiptomi orvos, Dr. A. Abdelhafiz es J. Muhamad tanulmányát, amelyet nagy társadalmi siker is kísért. Az orvosok előállítottak egy Méhpempő és mézből álló keveréket 1:2 arányban, amelyből 5 grammot helyeztek be a hüvelybe a szexuális kapcsolat előtt. A tanulmányt 99 személyen végezték el, amelyet két csoportra osztottak.  Az első csoport a méhpempős keveréket használta miközben a második csoport a hagyományos mesterséges intrahüvelyes megtermékenyítést használta. Meglepetésükre a méhpempős keveréket használó csoportban 8,1%-al volt nagyobb a megtermékenyítés.

Spontán vetélés
A méhpempő növeli a vérben a progeszteron szintet, amely segíti a terhesség megtartását. Terhesség előtt 1 hónappal és a terhesség első 2 hónapjában napi 1 gr méhpempőt ajánlott fogyasztani, evés előtt fél órával.

Stressz
A méhpempő normalizálja az adrenalin kiválasztást és a mellékvesék megfelelő működését. A méhpempő a stresszes ember szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszer működésére fejt ki hatást, ezzel növelve meg a stresszel szembeni ellenálló képességet. Ajánlott napi adagolása: 2gramm 30 napig, majd 1-2 hetes szünet után újra ismételjük meg.

Szívinfarktus
Szívkímélő hatása azzal magyarázható, hogy csökkenti a koleszterinszintet és megakadályozza a vérrögök kialakulását az erekben. Éhgyomorra 2 gr méhpempő szedése ajánlott, évente kétszer 60 napos kúra keretében.

Sclerosis multiplex
A szokatlan adagolási módszerrel egy román orvos érte el eddig a világon a legjobb eredményeket az amiotrofiás szklerózis, Charcot- és Lou Gehrig-betegség terén. A bevált adagolás 7 napon keresztül 8-10 gr méhpempőből állt, amelyet majd 4 hét szünet követett, majd a kúra újra megismétlődött.

Szoptató anyák tejképződése

Tejképződés serkentő hatása miatt ajánlott a kismamák körében a méhpempő fogyasztása.

Változókor - Klimax
Klinikai kutatás során azt figyelték meg, hogy 55 klimaxos nő többségénél megszűntek a poszt-klimaxos szindrómák, mint például a szívritmus- és keringési zavarok, túlzott szőrnövekedés, csontritkulás. Ezt megelőzően 90 napig naponta 0,5-1 gr méhpempőt fogyasztottak a hölgyek.

Várandósság
A magzat fejlődéséhez egy különlegesen összeválogatott táplálékot hordoz magában a Méhpempő, mely a terhességi vérszegénységet is képes csökkenteni. A méhpempő által a vörös vérsejtek száma megnövekszik. 
Kóros (beteges) szülési folyamat után az anyáknak naponta 2 gramm Méhpempőt adagoltak 8 napon át. Az eredmény vizsgálatánál megállapították, hogy a vér fehérje tartalma emelkedett. Az adagolás előtti szinthez viszonyítva 122 %-ot tett ki. Még feltűnőbb volt az emelkedés a toxikózisban szenvedő anyáknál, ahol 141% volt az eredmény. Az eritrocitek értéke az eredeti állapot 114 %-ra a hemoglobin pedig 2-ről 16-os értékre emelkedett. A méhpempő hatásos a terhesség második felében fellépő toxikózisok eseteiben is, amikor nem specifikus jellegű aktív biológiai serkentőként hat. Szülés utáni Méhpempő adagolásával pedig a kevés tejképződéssel rendelkező anyáknak, fokozza a tejtermelést. Tejtermelés fokozásához 1-2 grammot ajánlunk, a szükséges ideig. A méhpempő a korai szülés megelőzésében is szerepet játszhat. A terhesség előtt 30 nappal, valamint a terhesség első 60-70 napjában ajánlott adag reggelente 1 gramm.

Vérszegénység
A Méhpempő nagyon jó hatást fejtett ki az anémia, a vérszegénység kezelésénél. Csaknem minden kutató, aki Méhpempőt használt gyógyászati célokra egyetért abban, hogy a vérképződést serkenti. A Méhpempő fogyasztása által a vörös vérsejtek száma megnő, megszűnhetnek a vörösvérsejtek morfológiai hibái és a vörösvérsejtek kipusztulási száma csökken. Adagolás: 4 hetes kúrákkal, napi 2-5 grammos adagolása javasolt. Az adagot növelni kell a betegség súlyosságától függően. A betegség súlyosságától függően, napi 2 gr-ról fokozatosan 5 gr-ra növelve az adagot, 4 hetes kezelések után elérhetjük azt, hogy javuljon a vörösvértestek száma és minősége, továbbá, hogy csökkenjen a pusztulási arányuk.

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM a DRTV Média Plus Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!

Tartalomhoz tartozó címkék: Immunrendszer