Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

​​A C-vitamin felerősíti a folyékony gomba kivonatok hatékonyságát

​​A C-vitamin felerősíti a folyékony gomba kivonatok hatékonyságát
​A C-vitamin valamennyi gomba kivonat esetében fokozza a poliszacharidok biológiai hatékonyságát. Különösen igaz ez a Reishi (Ganoderma lucidum) és Maitake (Grifola frondosa) gombára.

A Maitake gomba (Grifola frondosa) vizes kivonata, az ún. D-frakció (PDF) tartalmazza a proteinhez kötött poliszacharidot, a proteoglucant (β-glükán).

 
A PDF tanulmányozása során számos gyógyító potenciált bebizonyítottak: immunmoduláló- és tumorellenes hatás, továbbá hatékony lehet a magas vérnyomás, cukorbetegség, hiperkoleszterinémia, elhízás kezelésében, és bizonyos vírusfertőzések esetén (hepatitis B, HIV).
 
A PDF két fő biológiai aktivitása: immunmoduláló és tumorellenes aktivitás. Ennek igazolására számos in vitro és in vivo vizsgálatot végeztek. Ezek a vizsgálatok azt mutatták, hogy a PDF valóban képes modulálni az immunológiai és hematológiai paramétereket, melynek eredményeképpen képes gátolni a daganatos sejtek növekedését, és javítja a rákos betegek életminőségét.

A C-vitamin a PDF-el szinergiában fejti ki hatását, annak hatását felerősíti, melyet in vitro kísérletben igazoltak. A vizsgálat során rávilágítottak arra, hogy ez a kombináció segítheti a daganatellenes terápiák hatékonyságát.

FOLYÉKONY BIO GOMBAKIVONATOK

A Maitake D-frakció és C-vitamin kombináció esetében nagy potenciált látnak abban a kutatók, hogy más daganatellenes szerekkel kombinálva alkalmazzák a rák terápiában. (Int J. Gen Med. 2009; 2: 91–108. Published online 2009 Jul 30. Synergistic potentiation of D-fraction with vitamin C as possible alternative approach for cancer therapy Sensuke Konno).

Összeállította:

Szabó Nikolett

tudományos kutató

Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2840554/

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM a DRTV Média Plus Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!

Tartalomhoz tartozó címkék: C-vitamin Gyógygombák